Inför West Ham – Tottenham

Tottenham befinner sig i sin mest intressanta period på flera, flera år. Man ligger två i ligan och har endast två poäng upp till Leicester på första plats. Man har precis gjort en otroligt stark vändning mot Swansea där man avlossade en rekordhög mängd skott och säkrade en häftig 2-1 vinst. Man har ligans bästa form just nu och man kan inte motstå att drömma. Kan det ske? Kan det verkligen hända oss? Vi vågar inte tänka det.

Veckan som Tottenham har nu är som sagt den mest intressanta på flera år. Man har gjort klart med Swansea, Hammers på Onsdag följt av Arsenal på lördag. Ett Arsenal som kommer kriga för tre poäng efter en svag insats mot Manchester United.

Hammers då? Man har haft flera framgångsrika perioder under säsongen. För att sedan ha mindre framgångsrika, oftast skadedrabbade perioder. Men, trots det så är laget med i striden om Europa-platser. Ytterligare snedsteg av Manchester-lagen och man kan ha en seriös chans på Champions League om allt stämmer.

Möten mellan Hammers och Spurs brukar alltid bli intressanta. Vi minns gärna Eric Diers debut, Harry Kanes straffretur och Gareth Bales skott men vi förtränger helst säsongen när West Ham besegrade Tottenham hela tre gånger under en och samma säsong (2013/2014).

Förväntad matchbild – Vi tror att Tottenham kommer inleda starkt. Man vill inte ha samma inledning som mot Swansea i söndags. Kontroll, lugn och fokus för att ta sig igenom West Hams försvar.

Förväntat resultat – Nacer Chadli och Christian Eriksen kommer slå till och det räcker för tre poäng. Slutresultatet blir 2-1.

Förväntad startelva:

Lloris,
Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies,
Dier, Alli,
Lamela, Eriksen, Chadli,
Kane.

Från bänken nyttjar Pochettino Mason, Onomah samt Son för att spara på krafterna inför North London Derby.

Från West Ham-redaktionen på svenskafans.com:
— West Ham är obesegrade i 13 raka matcher på hemmaplan.
— Hammers har hållit fyra nollar på sina sex senaste hemmamatcher i ligan.
— Michail Antonio har gjort mål i fyra av sina fem senaste matcher i Premier League på Boleyn Ground.
— Spurs kan vinna sin sjunde raka ligaseger vilket inte har hänt på 49 år.
— Tottenham är obesegrade i tolv raka ligamatcher på bortaplan.

Av: ”Rawhide”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.