Inför Tottenham – Watford

Glädjescenerna på Vicarage Road när Spurs via en tursam (nåväl) klackspark från Heung-Min Son snodde tre poäng senast framkallade ett par oerhört Instagram-vänliga bilder. Som den ovan. Kryddat med Alderweirelds ord som han yttrade i pressen i veckan, med andemeningen att ”Tottenham är ett lag och vi har inga hjältar, vi vinner och vi förlorar tillsammans” gör ju onekligen att bilden om detta unga, samspelta och själsligt sammansvetsade lag är starkare än någonsin.

Watford är en av säsongens uppstickare, och hade det inte varit för Leicester, hade de garanterat varit en större snackis. En niondeplats med 13 omgångar kvar är oerhört respektabelt. Quique Sanchez Flores sade i veckan att man njuter av varje tillfälle man får åka och spela mot stora lag på stora arenor och av dem orden drar jag slutsatsen att Watford, likt Spurs, också njuter av att spela fotboll just nu.

En av Pochettinos potentiella issues är hybrisen. Med hyllningsvåg efter hyllningsvåg i media, en tredjeplats (framför våra lokala rivaler i tabellen), ett starkt försvar, ligans bästa målskillnad och dessutom med underhållande fotboll så är hybrisen något jag oroar mig en aning för. Hur tacklar och tolkar ett relativt oerfaret lag denna framgång? Vi vet att vi är oerhört starka i motgång, att vi snabbt studsar tillbaka efter en förlust eller ett baklängesmål, men när allt går precis – eller tillochmed kanske bättre – än förväntat, hur reagerar vi då?

Det är vad jag ser fram emot att undersöka idag. Här möter vi ett Watford som kan komma till White Hart Lane helt utan press och säkert skaka om oss.

Dele Alli gick av Norwich-matchen senast med yrsel. Enligt bettingfirmorna är det 75% chans att han startar, vilket jag tror att han gör. Utöver det borde laget se ut som följer:

Lloris – Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose – Dier, Dembélé – Son, Alli, Eriksen – Kane.

Märk väl att vi i senaste drabbningen mot Watford spelade med tre mittbackar, Dier droppade ned för att understödja Vertonghen och Alderweireld. Detta fungerade i stort sett väldigt väl, Ighalo lyckades förvisso finta bort tre försvarare med en något tursam dribbling vid sitt mål, men det väcker frågan om Pochettino kommer att satsa på samma taktik denna match. Jag tror inte det, och det tror jag inte därför att han vill idag signalera till laget, fansen och motståndarna att på White Hart Lane är det Tottenham som sätter agendan.

Come on You Spurs!

Skrivet av Robin Dronsfield

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.