Inför Colchester – Tottenham, FA-Cupen

Efter en otroligt tuff inledning på året med hela tre möten med titeljagande Leicester så lyckades till slut Tottenham ta sig förbi Leicester i FA-Cupen efter en mäktig 2-0 seger.

Detta gör att Tottenham går in i den fjärde rundan och tar sig an Colchester borta. Senaste mötet var under försäsongen 2013 där Gareth Bale med fler hade en relativt enkel dag på jobbet. Bakom 4-3-3-uppställningen var André Villas-Boas.

Dagens Tottenham kommer med Mauricio Pochettino bakom ratten och det är ett betydligt mer sammansvetsat lag samt yngre lag som skall bemästra Colchester.

Colchester ligger just nu sist i League One och deras överlevnad hänger på hur man tar sig fram i bottenstriden mot Crewe och Oldham.

Tottenham däremot ligger på en Champions League-placering och har absolut kontakt med den absoluta toppen av Premier League. Samtidigt kommer man från en otroligt tuff kamp mot Crystal Palace där man låg under med 1-0 i halvtid och lyckades ändå vända det till en stark 3-1 seger.

Inför matchen misstänker vi att Pochettino måste rotera en del. Truppen är relativt stor, relativt skadefri och i bra form men bortom hörnet väntar Norwich borta redan på Tisdag. Liga, cup, liga, cup. Det blir ett tufft schema och snart väntar även Europa League.

Förväntad startelva,

Vorm

Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies

Dier, Bentaleb

Lamela, Carroll,  Chadli

Son

Förväntad matchbild,

Tottenham tar kommandot och vill göra mål och sen stänga igen matchen helt. Ser gärna att Alli och Dembele spelar i andra halvlek för att stänga igen matchen. Ser även gärna att Onomah får ytterligare speltid.

Förväntat resultat,

Jag tror Tottenham satsar offensivt, man vill inte ha omspel och klasskillnaden mellan lagen kommer bli tydlig ju längre matchen går, samtidigt som Tottenhams form och energi blir för tuff för Colchester.

4-0 till Tottenham där Chadli och Son samt Lamela blir målgörare.

COME ON YOU SPURS!

/Rawhide

Uppdatering, 14:31, Fredag – Mason och Pritchard spelar inte. Positivt dock att Mason återvänder till träning på måndag.

One comment

  1. typ exakt så jag tror startelvan blir. Dembele och Eriksen vilar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.