Bekräftat – Townsend lämnar Tottenham och Adebayor ansluter till Crystal Palace

Det har hänt mycket i sociala medier under det senaste dygnet. Spurs är på plats i Barcelona och laddar batterierna samt tränar inför FA-Cupmötet mot Colchester på lördag (Viaplay, Viasat Fotboll, 13:45). Samtidigt har Harry Kane setts på ett plan till Madrid, dock endast för att spela in en Nike-reklamfilm. Något som också gett eko i sociala medier.

Samtidigt i England började Andros Townsend twittra under gårdagen. Det blev ganska emotionellt.

Townsend har varit på väg ifrån klubben enligt media en längre tid och igår kommenterade Townsend själv situationen och vad som händer gällande den eventuella flytten till Newcastle med följande inlägg på Twitter.

t1

Efter 16 år hos Tottenham blir det ett farväl och en flytt till just Newcastle som förstärker i januari för att säkra fortsatt spel i Premier League.

I media kommenterade Townsend flytten och meddelade att Newcastle var det enda realistiska alternativet trots kopplingar till både Southampton, West Bromwich med fler.

Townsend hamnade i frysboxen hos Pochettino efter ett flertal tveksamma insatser på plan följt av ett bråk med lagets konditionstränare efter en omgång i Europa League på White Hart Lane.

Sedan dess har Townsend spelat med U21-laget.

Prislappen för Townsend sägs ha blivit 12 miljoner £ efter att Pochettino personligen (enligt media) bett Daniel Levy sänka priset från 14 miljoner £.

Varken Newcastle eller Tottenham har bekräftat övergången. Läkarundersökning sägs ske under onsdagen i Newcastle.

Tråkigt tycker vi, Townsend hade förmågan och talangen att bli ett riktigt farligt alternativ på högerkanten men lyckades aldrig ta en fast plats i Pochettinos trupp. Vi önskar honom lycka till och tack för tiden hos Spurs!

I en annan del av London däremot så har den f.d. Tottenham-anfallaren Emmanuel Adebayor blivit klar för Crystal Palace. Vi önskar honom lycka till och välkommen åter till Premier League!

adebayor-transfer-crystal-palace-social_3406133

Slutligen – Townsend och Adebayor borta från Tottenhams lönelistor, öppnar upp för ytterligare transferaktiviteter för Daniel Levy och Mauricio Pochettino innan fönstret stänger?

One comment

  1. jag tror inte adebayor har särskilt många lyckönskare inom spurs-sfären dock…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.