Skadeläget i Tottenham

Tottenham är med i toppen av Premier League och man har mycket att tacka för att man undvikit skador relativt bra under säsongen. Mason, Njie, Pritchard och nu även Vertonghen är skadade men känslan är ändå att Tottenham inte haltar (flåt ordvalet) på grund av dessa skador som man gjort tidigare säsonger när viktiga spelare skadat sig.

Om man tittar närmare på skadeläget och vad som sagts så är läget följande.

Alex Pritchard beräknas vara åter inom en väldigt snar framtid (1 – 2 veckor enligt vissa källor). Pritchard gjorde en stark försäsong och var en favorit hos Pochettino som var tydlig med att det inte skulle bli något ytterligare lån efter hans fantastiska insats i Brentford förra säsongen där han gjorde 45 framträdanden och 12 mål som yttermittfältare.

Om Pritchard kan komma i form och hitta tillbaks så kan det bli ett intressant alternativ att använda under våren. Pritchard är inte på plats i Barcelona med övriga truppen utan är kvar i England och fokuserar på sin rehabilitering.

Jan Vertonghen fick sig en smäll av Connor Wickham i mötet med Crystal Palace, något som FA nu följer upp. Jan fick bryta matchen och Kevin Wimmer fick göra sin Premier League-debut med ett väl godkänt betyg. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är på Vertonghen. Han är likt övriga truppen på plats i Barcelona. Dock på kryckor. Oroväckande.

TottenhamSweden’s egen fysio tereapeut Johan Öberg (valberedningen) om Jans knäskada idag: ”Svårutvärderad situation men ser ingen hyperextension eller rotationsvåld mot knät. Hoppas på lindrig inre menisk. Tre scenarior: 1) Mediala kollateral ligamentet: Rehab i fyra-sex veckor. Smärtor, men går o tejpa o spela. 2) Om inre menisk: operation + rehab sex veckor. 3) Om ACL: operation + rehab sex-åtta m å n a d e r. Det väger 50% v 50% risk för scenario 2 eller 3 tyvärr. UPPDATERAT: Vertonghen borta länge. http://www.tottenhamhotspur.com/news/jan-vertonghen-injury-update-260116/ 

Clinton N’jie och hans status är oförändrad. Beräknas vara åter i slutet av Februari är det senaste som är sagt.

Ryan Mason var precis på väg tillbaka efter lång tids skada när han fick en ”set-back” på träning och nu åter är skadad på längre sikt. Innan skadan var Mason i mycket bra form och en stark kandidat att få starta som offensiv mittfältare.

Av:FH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.