Tottenham + Roda JC = Sant?

I höstas pratades det i media om att Tottenham skulle inleda ett samarbete med den holländska Eredivisie-klubben Roda JC.

Samarbetet jämfördes med det samarbete Chelsea och Vitesse Arnhem i samma liga har i dagsläget. Ett avtal där klubbarna nyttjar varandra för att utvecklas.

Chelsea har ett större antal spelare regelbundet på lån i Vitesse som ger värdefulla erfarenheter och speltid utomlands i en liga som har en relativt hög nivå. I stället för att som Tottenham gjort i många år, låna ut spelare till lägre divisioner och lag i England, så får man i stället en språngbräda ut i Europa.

Spekulationerna om detta avtal har varit många men det är först nu som det verkligen börjar pratas mer om det då Kyle Walker-Peters nyligen påbörjat ett provspel hos Roda där syftet sägs vara att eventuellt påbörja ett lån efter provspelet.

Enligt Roda själva har det sagts att avtalsprocessen för samarbetsavtalet är i ett avancerat skede och den tekniska aspekten av avtalet är klar.

Hur som helst, otroligt spännande säger vi, ytterligare ett sätt att kunna förbättra alla talanger som Tottenham börjar odla fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.