Inför Tottenham Hotspur – Newcastle United

Pondus, lekfullhet och press. Om det var något som Monaco-matchen visade så var det just hur bra Tottenham kan klicka med Pochettinos spelidé. Nu kanske attityden, viljan och passionen inte fanns där hos gästerna från furstendömet, men satan så imponerade vi blev av våra liljevita i torsdags.

Nu ställa om. Newcastle under ledning av utskrattad McClaren kommer leta efter tredje raka segern på tre säsonger på White Hart Lane. Detta ser inte helt realistiskt ut, då the Magpies har visat bedrövlig bortaform denna säsong. Bortsett från vinsten på sydkusten mot Bournemouth blev det senaste gången 5-1 när Newcastle besökte London, då Crystal Palace.

Spurs är fortsatt obesegrade i Premier League sedan 0-1 borta mot Manchester United i öppningsmatchen. Det finns en falsk trygghet här i mig, jag är nästan helt säker på att vi inte kan förlora, och rädslan för en förlust som alltid svävat där i mitt sinne tidigare säsonger har bytts ut mot rädslan för två tappade poäng, ett kryss, som på något sätt – positivt såklart – blivit någon form av lägstanivå hos Pochettinos Spurs.

Eric Dier fick bytas av tidigt mot Monaco efter en smäll men väntas vara åter. Jag sitter ju bara och funderar på hur mycket grabben orkar. Hade ju givetvis sett att både han och Alderweireld framförallt fått vila i torsdags. Men vem är jag att döma deras uthållighet. Bentaleb och Chadli tillbaka från skada men troligen bara bänknötare denna match. Förväntad elva blir Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Alli, Dier, Eriksen, Lamela, Son, Kane.  Skadade är Dembélé (fot), Mason (ankel), Clinton (knä) och Pritchard (ankel). 

Screen Shot 2015-12-12 at 15.58.03

Newcastle saknar som bekant Krul. Utöver det Lascelles, Obertan, Tiote,  Williamson och Taylor. En uppenbart frustrerade McClaren uttalade sig om att det fanns så mycket mer att visa från detta laget än vad man gjort denna säsong. Dem som oroar mig mest i detta Newcastle är oberäkneliga Wijnaldium som verkar kunna göra mål på alla möjliga vis. Utöver det Sissoko och Ayoze Perez. Se upp för kontringar, då Newcastle har svårhanterliga anfallsvapen där. Startar Mitrovic kommer han bli ett orosmoment i luften. Tyckte Vertonghen och Alderweireld hade det lite för kämpigt mot Salomon Rondon senast.

Nåväl. White Hart Lane i ligan, finns inget vackrare. Jag tippar på hemmaseger, 3-1.

/ Skrivet av Robin D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.