Anderlecht – Tottenham, 2-1

Minns ni hur Tottenham, framför allt förr i tiden kunde ha ett kaosartat försvarsspel? Tänk er det fast med fullkomligt galna spelare. Det var Anderlechts första minuter i matchen. Anderlecht inledde med ett anfall efter avspark, sen blev det åt andra hållet direkt. Eriksen får ett bra läge men missar, dock får han en ny chans rätt snabbt.

Dansken, som skall spela för Danmark mot Sverige i en Play-Off om en plats till EM i Frankrike nästa sommar tar sin andra chans perfekt. 1-0 till Tottenham efter nästan fyra minuter. Lovande!

Tottenham får ytterligare energi av Eriksens mål trots att man pressat Anderlecht hårt. Det är nära 2-0 via både Lamela och även Eriksen igen men icke.

Efter 12 minuter får Anderlecht en hörna som studsar ut via Davies och hamnar hos Gillet, han skjuter och bollen tar sig oturligt igenom ett hav av Anderlecht- och Tottenham-spelare, 1-1.

Därefter börjar Anderlecht pressa på – Likt Tottenham har målet gett en energiinjektion och det blir en tydlig dominans i en längre session, sista tredjedelen av första halvlek kommer Tottenham tillbaks och skapar framåt. Vertonghen kör slalom genom Anderlecht, passar Lamela perfekt men argentinaren har hamnat offside, synd då både Vertonghens förarbete är otroligt och Lamelas avslut var klockrent. Vertonghen märkbart irriterad.

Townsend avslutar första halvlek med ett skott som går strax utanför, 1-1. Game on! Bra tempo från båda lagen och betydligt roligare än matchen mot Liverpool tidigare och ännu mer roligare än matchen mot Monaco förra omgången. Dock, trots händelserik första halvlek är Tottenham helt klart det mest aktiva laget och bollinnehavet är med klar fördel till besökarna.

Andra halvlek inleder Anderlecht klart starkast. Okaka får nästa en chans till en farlig nick men missar precis, strax därefter får Gillet chansen igen, Lloris räddar. Ezekiel får chansen också men missar målet.

Clinton drar på sig ett gult kort. Två minuter senare, Clinton ut, The Kane, in. Clinton har varit delaktig i spelet och bidragit men som många sa i sommar – Fantastisk talang och rätt förutsättningar men fortfarande väldigt rå talang. Behöver tid.

Några minuter senare tar Pochettino ut Dembele, in med Alli. Dembele, åter igen, stabil insats.

Anderlecht passar även då på att byta in Acheampong mot Ezekiel.

Kane får chansen efter en fin passning av Davies men skottet blockeras.

74:e minuten Anderlechts inhoppare, Acheampong skickar in en låg crossboll, Okaka slår till. Stefan, Stefan Okaka. Han är glödhet i belgiska ligan men det här är hans första mål i Europa-sammanhang denna säsong. Typiskt att det skulle ske mot oss, 2-1.

Tottenham får en hörna direkt där efter – Vad händer? Målvakten plockar ned den utan problem. Är det inte ett återkommande problem att Tottenham har utmaningar med specifikt hörnor?

Acheampong försöker med ett ryck igen och slår en crossboll igen, Vertonghen däremot ser till att det blir hörna i stället. Hörnan blir livsfarlig och det är brutalt nära 3-1.

Pochettino tar ut Townsend, in med Onomah. Hans andra match på den här nivån i klubben. Första gången var i FA-cupen förra säsongen.

Acheampong igen, talangen Tielmans missar dock – Tack och lov. Nu gäller det att hitta på något och förändra läget, mindre än 10 minuter kvar. Vilken skalp för Anderlecht detta kan bli i Grupp J där Anderlecht innan mötet låg sist!

Lamela orsakar frispark på Acheampong, Lloris räddar dock frisparken. Anderlecht byter ut Okaka mot Sylla.

Kane och Lamela skapar ett anfall men det rinner ut i sanden och till en inspark.

Tottenham har förmåga att spela snabbt men man är inte snabb nog och Anderlecht bromsar upp allt när vi inte är tillräckligt snabba. Frustrerande.

Lloris testas igen i slutskedet av ordinarie tid, räddning. Trippier får skottläge, långt utanför.

Anderlecht byter ut Praet mot Conte. Tre minuters tilläggstid. Anderlecht anfaller igen, utanför.

Domaren blåser av matchen, 2-1 till Anderlecht där det var betydligt närmare både 3-1 och 4-1 än 2-2 alternativt 2-3 till Spurs. Tottenham behöver hitta ett högre tempo och våga mer för att kunna prestera bättre. Anderlecht fick bromsa spelet för mycket för att Tottenhams tempo var för lågt.

Bournemouth på söndag, må inte kvällens insats påverka den drabbningen negativt.

Lloris, 8 – Räddar oss nästan en poäng själv, ser till att vi överlever med hedern i behåll.

Trippier, 5 – Godkänd, dock inte ett direkt hot för Walker ännu.

Alderweireld, 5 – Känns som både Toby och Jan kunde förebyggt situationerna kring målen bättre.

Vertonghen, 6 – Några fina passningar, stabil och en fantastisk offensiv räd. Två insläppta mål drar ned betyget.

Davies, 5 – Några konstiga beslut här och där som leder till svåra situationer. Otrolig klasskillnad gentemot Rose.

Dembele, 7 – Vilken uppryckning han gjort, Man of the Match mot Liverpool och en väl godkänd insats idag.

Dier, 7 – Likt Dembele, delaktig i både defensiv och offensiv.

Townsend, 5 – Andros har det tufft, chans från start men hittar inte sin identitet på planen alls.

Eriksen, 7 – Bra insats men måste sätta igång snabbare i sin roll.

Lamela, 7 – Energi och fart och ett mål hade det blivit om han haft lite kyla när Vertonghen storspelade.

Clinton, 6 – Det är inte optimala förutsättningar för N’Jie, han har talangen och förutsättningen men han är ännu inte klar och redo som ordinarie.