Inför Anderlecht – Tottenham

1984, UEFA-Cupen. Tottenham – Anderlecht.

Anderlecht har tagit sig till final efter att ledningen i Anderlecht mutat en domare i semifinalen mellan Nottingham och Anderlecht. En muta på £27, 000. En större summa även i modern tid och en ännu större summa då.

Första matchen i Belgien slutar 1-1 efter ett mål av Miller, returmatchen på White Hart Lane slutar 1-1 efter ett mål av Roberts.

Straffar – Graham Roberts sätter sin, Mark Falco (känd från bland annat THSS-resan 2011 och THSS-golfen), Gary Stevens sätter sin, Steve Archibald sätter in.

I Anderlecht inleder Morten Olsen med en miss, medan Georges Grün, Enzo Scifo och Franky Vercauteren gör sina respektive uppgifter rätt. Däremot missar Arnór Gudjohnsen (kuriosa: ex-Spurs-spelaren Eidur Gudjohnsens pappa).

Tottenham vinner på straffar med 4-3. UEFA-Cupen är klar. Vinnare, Tottenham Hotspur, på White Hart Lane. Ibland glömmer man att det har hänt sådana saker på den vackra arenan. Det är konstigt hur hjärnan fungerar.

Det är dock ett helt annat Anderlecht man möter i denna omgång av Europa League. Anderlecht ligger sist i Grupp J där Tottenham är gruppledare med fyra poäng. Anderlecht har inte vunnit på sina fem senaste matcher i Europa. Stefan Okaka, deras farligaste spelare har inte gjort ett enda mål i Europa ännu.

Tottenham kommer med självförtroende. Man vinner inte allt för många matcher, men man håller tätt bakåt och har inte förlorat en enda match sedan öppningsmatchen mot Manchester United. Samtidigt har man ett otroligt ungt och lovande lag med en hög arbetsmoral. Hur mycket Pochettino förändrat Tottenham på så kort tid går inte att beskriva här. Det är en annan klubb jämfört med vad man sett senaste åren. Klubben, spelarna, ledningen, allt sker i ett helt annat fokus och ljus.

Tottenham har dock en utmaning i form av sina skador – Mason och Bentaleb saknas ännu, samtidigt som Pritchard och nu även Chadli har svårare skador och beräknas inte vara åter förrän i Januari respektive December. Tom Carroll är också skadad. Utöver dessa skador saknas även den viktiga Son. Tuffa skador som gör tankarna på rotation inför mötet med Bournemouth svårare att handskas med. (Mason har rest med truppen till Belgien och kanske får några minuters speltid mot slutet, säger Pochettino). 

Jag tror på följande mot Anderlecht.

Lloris

Trippier, Fazio, Wimmer, Davies

Dier, Alli 

Townsend, Dembele, Clinton

Kane

Någorlunda rotation men ändå med en stark offensiv där Dembele får ökat förtroende efter en fantastisk insats mot Liverpool. Önskad matchbild är stark inledning där man sänker Anderlecht tidigt och fullkomligt stänger matchen med hjälp av starka spelare som Dembele, Fazio och Dier samt Alli.

Slutresultat? 3-0 till Tottenham. Bekväm vinst, gruppledning och batterier kvar till Bournemouth där Rose ersätter Davies, Vertonghen & Alderwiereld ersätter alliansen Österrike/Argentina. Lamela ersätter Clinton, Eriksen ersätter Dembele centralt och Townsend som återigen får spela för skadade Chadli.

Matchen börjar 19:00 och sänds på Kanal 9. 

Återupplev UEFA Cup-finalen här.

Rawhide

4 comments

  1. Lloris, Trippier, Alderweireld, Verthongen, Davies, Dier, Dembele, Townsend, Eriksen, Lamela, Clinton

  2. Ingen Kane från start…

  3. Tror givet också på en vinst men det har visat sig svårt att segla iväg i målprotokollet… Hoppas på 2-0 men känns som 2-1. Viktigt att inte tappa farten i spelet utan våga gå framåt, tror därför att Townsend spelar idag och hoppas verkligen att det lossnar för honom! Han saknar tyvärr (än så länge….?) fingertoppskänslan när han ska spela bollen i de avgörande lägena… COYS

  4. Janne Andersson

    Tror inte Fazio spelar, sen hoppas jag inte att Lamela ersätter Clinton till helgen, vill se dembele dier bakom alli eriksen Clinton i helgen! Alternativt ge townsend en chans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.