Inför Tottenham – Arsenal (Ligacupen)

It’s a North London Derby! Man har ifrågasatt det väldigt ofta. Hur är det möjligt? Hur kan lotterna flyga runt i små bollar och leda Tottenham mot Arsenal? Är det någon form av yin och yang som dras mot varandra? Väst mot Öst, Norr mot Syd? Är vi krafter ute i universum som konstant dras mot varandra om och om igen?

Man blir fundersam – Det kändes nästan uppgjort på förhand. Ligacupen behövde ett stormöte igen för att säkra både TV-tittare och publik. Vad gör vi? North London Derby.

Senaste gången som Tottenham mötte Arsenal var det också på White Hart Lane, likt denna match. Tottenham inledde starkt men Arsenal hade skärpan i första halvlek, 0-1.

Andra halvlek däremot – En total uppvisning av hela Tottenham, framför allt Harry Kane. Han kvitterar 1-1. Han gör 2-1. He’s one of our own.   

Blickarna och tankarna från den matchen – Arsenal må ha en större arena, Arsenal må ha en stående plats till Champions League, Arsenal må ha mer stjärnor i sitt lag. Men, det gör inget – Passion, hjärta, engagemang, energi, kärlek. Allt väger tyngre i ett möte som detta.

Tottenham kommer från ett perfekt läge till denna match – Man har nyligen besegrat ett tufft Crystal Palace som haft en fantastisk form och Spurs börjar hitta formen.

Hugo Lloris visade sina förmågor mot Palace med en reflexräddning ut över det vanliga. Matchavgörande räddning.

Försvaret har bara släppt in fyra mål på totalt 6 matcher, näst bäst i Premier League just nu.

I mittfältet har Eriksen kommit tillbaks, Lamela har förstärkt sitt självförtroende efter matchen mot Crystal Palace och även mot Qarabag i Europa League. Son har visat sig vara en fantastisk värvning som verkligen förstår varför han rekryterades till Tottenham samtidigt som han själv börjar förstå Pochettinos filosofi.

Det enda frågetecknet som kvarstår är Harry Kane – Är det någon gång det måste lossna för honom så är det i denna match.

Tottenham saknar just nu Pritchard, Mason, Dembele samt Bentaleb. Mason och Bentaleb ser dock ut att kunna vara åter till truppen lagom till denna viktiga match.

Arsenal besöker White Hart Lane med en trupp som saknar Wilshere samt Coquelin. Båda skadade på obestämd tid.

Rosicky och Welbeck likaså saknas, borta till som tidigast Januari, 2016.

Fyra relativt tunga skador som kanske inte direkt påverkar laget mot Tottenham, däremot i det längre loppet med FA-Cupen, Ligacupen, Champions League samt Ligan.

Arsenal kommer senast från en otroligt bitter 2-0 förlust mot London-rivalen Chelsea där två röda kort satte stopp för Arsenal. Chelsea-anfallaren Diego Costa som alltid i rampljuset även fast han inte gjorde några mål.

Arsenal har fungerat bra i övrigt, en tuff förlust mot West Ham i början av säsongen, en tuff inledning i Champions League borta i Zagreb.

Tottenham däremot har en utmaning framför sig i form av lördagens match – Manchester City på besök.

Finns det möjlighet att rotera truppen, utan att tappa kvalitet och förbereda sig inför stormötet på lördag?

Trolig startelva mot Arsenal,

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies 

Alli, Dier 

Lamela, Eriksen, Son 

Kane

Känslan inför matchen är dock lovande – Tottenham känns lite mer som laget som har vind i sitt segel gentemot Arsenal där frustration genomsyrade deras insats mot Chelsea.

Sen är frågan – Hur mycket betyder derbyt för Arsenal nu för tiden? För Spurs och dess fanns får man känslan att varje North London Derby är viktigt. På planen vet vi att spelare så som Walker, Mason, Kane, Bentaleb med fler är passionerade och vill verkligen vinna mot Arsenal. Har The Gunners samma mentalitet i detta skede?

Slutresultat, 2-1.

Lamela, Son.

Rawhide

34 comments

  1. Alex Pritchard och Tom Carroll ser jag gärna från start. Sedan vore det kul med ett inhopp av Onomah men det är väl för mkt att önska..

  2. märkligt ändå, jag är fortfarande buzzing av Son’s och Alli’s nya fina appearances i Spurs samt tre segrar på raken. har inte hunnit ladda upp för NLD. när infinner sej magont irritation och vinna eller försvinna känslan? inte än iaf..

  3. Johan Sjöström

    Var ser alla matchen idag? hemma? Pub? på plats?

  4. Johan Sjöström

    Pre Match Run, Pre Match Cykel och Pre Match Golf har gett tre raka segrar. Kör en Pre Match Run idag igen så att vi inte sätter något i obalans. Eller vad säger du Matt, finns jinx?

    • Bra jobbat! Blir en pre match run senare idag! På tal om jinx…scrolla ner några kommentarer 😉

  5. Herregud, redan nervös. Hoppas innerligt att vi är det lag som kör framåt mest och inte fegar ur.

  6. Johan Sjöström

    Har inte riktigt förstått att det är NLD imorgon. Gick just in i Derby-mode. Det betyder mer lättstött, aggressivare, frånvarande och segerviss. COYS! North London is Ours!

  7. Jag tror nog att Poch luftar Vorm och låter honom spela i alla matcher i ligacupen (förutom i finalen….superjinx de luxe…) Eriksen kommer nog också att få speltid. Frågan är om Kane vilas och att Clinton får ta den platsen? Rose, Trippier, Jan-Toby låser upp bakåt och en pånyttfödd Lamela blir derbyhjälte… Kom ihåg var ni läste det först! 😜 COYS

  8. Alternativ startelva,

    Vorm
    Trippier, Fazio, Wimmer, Rose
    Dier, Alli
    Townsend, Carroll, Pritchard
    Clinton

  9. Mason, Bentaleb och Dembele, samtliga tveksamma till NLD. Däremot sägs det några av dessa herrar eventuellt kan vara redo för City på lördag, bra nyhet!

  10. (Mason, Bentaleb, Dembele SKADADE)

  11. Jag tycker vi ska välja starkaste truppen (för att spela in den). Startelvan i artikeln: Byt ut Lamela mot Mason (om han är matchfit?) så är jag nöjd!

    • Niclas Mahlm

      Dier som defensiv central mitt. Alli som central mitt, något högre upp. Tror att Alli är tillräckligt mångfacetterad för att stötta Dier och backlinjen skulle det behövas.

  12. Johan Sjöström

    Jag tror vi kommer spela med en stark trupp men är mer inne på:
    Vorm
    Tripp – Wimmer – Verts – Rose
    Dier – Carroll
    Towns – Dembele – Son (Nije)
    Lamela (Kane)

  13. Blir en kul match..kane kommer att få lägen samt kommer att näta. Nu när son är ett hot så kan man inte skicka 3 försvarare för att neutralisera kane. Eriksen och lamela eller vad det nu blir är också hot som lättar upp och kommer att ge kane lägen.
    #COYS

    • Övriga mittfält och wingers måste se till att Kane kan stanna kvar där han är som farligast, då kan han börja göra mål. Varit överallt på planen förutom där han är som bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.