Tottenham – Everton 0-0

(förlåt för sen uppdatering, strul med internet..)
Jaha, så har vi ännu en oavgjord match i vårat protokoll, vilket betyder att efter helgens omgångar ligger vi på en diskutabelt komfortabel 16:onde placering. Det var väl inget resultat som någon av oss hade hoppats på men det var inte heller jätteförvånande. Ännu har förändringens vindar inte nått ända till Tottenhamlägret.

Matchen i sig var underhållande med rolig och slarvig kontringsfotboll, många gula kort, läckra inspel ifrån kanterna och många ”ooh” ögonblick. Det ända är väl att ett sådant spel sällan vinner matcher och i det långa loppet inte är särskilt produktivt. Jag tycker att man fick se ljusglimtar av vad som komma skall, med ett högt presspel, snygga instick och stundtals riktigt fint spel. Men det finns ju ingen som helst kontinuitet överhuvudtaget. Detta fina spel bryts av med slarviga passningar, missbedömningar och ibland riktig skogshuggarfotboll. Det var ju i en sådan situation Cleverly skadade sig. Visst, Dier var på bollen och situationen i sig var inget att diskutera, men det fick en olycklig utgång. Han var tvungen att bli utburen på bår och det hela såg riktigt ruskigt ut, men i rapporter efteråt sägs det inte ha varit så illa som man först befarade och det verkar röra sig om en ligament skada i ankeln. Sedan var det ju Dembeles tur, då han efter i ett inspel mot mål lyckas trampa snett och skada sin fot. Till och med på repriserna är det svårt att se exakt hur han lyckades med det. Vi får hoppas att de båda återhämtar sig fort!

Ska vi vara ärliga var det ju dock inte som att de saknade chanser. Även om också Everton hade sina skott på mål var det ju Spurs som pepprade på en storspelandes Tim Howard i andra änden av planen. All cred går dock inte till honom, många skott var väldigt lama och inte särskilt välplacerade. Mest förvånande var väl i alla fall Kanes flopp i en-mot-en situationen med Howard i den 22:a minuten. Det är en helt magisk boll han får att löpa på, som gjord för honom och den ska han bara sätta bakom målvakten. Det märkte man på hans reaktion att han också vet om. En Kane med dåligt självförtroende eller för hög press på sig eller vad man nu vill kalla det, något som var genomgående i matchen, är inget bra. Jag kan förstå att pressen han måste känna är enorm och felet ligger absolut inte hos honom utan hos Levy som har tagit så lång tid på sig att in en andra striker. Det är ju också naturligt att se upp till han som gjorde 32 mål förra säsongen, men det finns 10 andra spelare på planen. Det är vad laget gör tillsammans, defensivt som offensivt, som bidrar till mål och inte hur en spelare känner sig, även om det självklart påverkar. Jag tycker absolut att vi presterar under vår nivå, men det räcker ju att kolla i tabellen för att se att detta är något som går igen i flera lag och ingenting underligt.

Kul att se var Ryan Mason i en mer offensiv roll. Han var med i flera situationer och nära på att göra ett mål, avslutet var dock lite tamt. Vår defensiv ser inte perfekt ut men den förbättrar sig märkbart. Rose storspelade på sin kant. Överlag var det en okej prestation, lite för Spursy för mina nerver (och temperament) men, vi är påväg! Människor gnäller alltid, oavsett om vi förlorar 5-0 mot Liverpool eller spelar 0-0 mot Everton. Huvudsaken är att man ser en utveckling, vilket jag absolut tycker att man kan skymta. Så länge vi inte går tillbaka i utvecklingen utan skärper oss, som i till exempel matcher där vi har ledningen – behåll den då! Jag kan förstå att man inte alltid räcker till, vad jag inte vill se är en dålig attityd och uppgivenhet innan matchen är över.

Laget:
Lloris
Walker Alderweireld Vertonghen Rose
Dier Bentaleb
Dembélé (Alli 53) Mason (Pritchard 85) Chadli
Kane

/ Emma Tobiasson

2 comments

  1. Jag tycker faktiskt synd om spurs..för en gångs skull vill jag citera Posh…vi var det bättre laget och förtjänade en vinst.
    #COYS

  2. Thomas Erlandsson

    Defensivt ser vi bättre ut men mittfältet är enligt mig för medelmåttigt. Finns ingen ledartyp eller snabbhet samt att Kane tappat målformen. Hoppas detta ändras snabbt så vi får tillbaka självförtroendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.