Inför: Tottenham – Everton

Säsongens tre första matcher har väl sett sådär ut. Min känsla är att det är ett trögstartat lag vi har att göra med. Vi har en förlust mot United och oavgjort mot Stoke och Leicester i bagaget och går nu in i den fjärde omgången. Man kan ju tycka att vi borde ha ett bättre facit, speciellt med tanke på att de båda oavgjorda matcherna är på grund av tappade ledningar, men nu är det nya tag! Denna gång mot the Toffees, matcher som nästan alltid garanterar mål.

De spelade senast mot City, en match som neutral åskådare var oerhört rolig att kolla på. Det var en fartfylld match som innehåll det mesta – många ruskiga målchanser, gula kort, offside mål, stundtals intensivt kontringsspel och givetvis också onside mål, snygga sådana dessutom. Everton såg vid vissa tillfällen riktigt vassa ut, mot ett City som hittills har tagit 9 poäng av 9 möjliga i ligan. Jag tror generellt att Everton kommer kunna utge ett hot och vara där uppe i, åtminstondes topp 10 i år. Förra året var lite skakigare för dem men åren innan har de varit starka och hittills har det sett bra ut. The Toffees är rent allmänt ett lag jag alltid respekterat och jag har aldrig förutsett att vi ska gå ur matchen segrandes. De är ett sådant lag som alltid kan rycka tillbaka när man minst anar det, snabbt som en orm. Med spelare som Coleman, Stones (som nu visserligen ser ut att gå till Chelsea och Everton sägs ha lagt ett bud på Fazio för att ersätta honom), Barkley, Cleverly och Lukaku har de en stadig och ung grund att bygga på. Kan de dessutom bara finna mer utav en identitet och självsäkerhet i sitt spel tror jag verkligen att de kan ta sig långt. Låter förvånansvärt likt ett annat lag jag känner till … På skadefronten har de bl.a. Galloway, Pienaar och Baines på läktaren.

Lagen emellan har vi gått segrandes ur de tre senaste mötena, vilket ändå kan tänkas tala för vår fördel efter det senaste röriga året. När man tittar tillbaka rent statistiskt sett är dessa matcher sällan målfattiga, med två lag som gärna spelar kontringsfotboll och har ganska höga siffror i sina ”mål insläppta” protokoll. The Spurs way, so to speak.

Men vi ska ju inte lägga särskilt mycket vikt på statistiken egentligen, för vår del har vi en del att jobba på och bevisa i denna omgång. Efter tre väldigt tveksamma prestationer där poängtappen har kommit i den sista tredjedelen av matchen gäller det här nu att visa att de har fattat grejen och inte gör samma misstag igen. Detta problem känns ju som något som går igen sen ett par år tillbaka, AVB gjorde ett bra jobb med att träna bort det där och jag hoppas inte vi faller tillbaka i den fällan. Den här gången har vi ingen Gareth Bale att rädda oss i 89’ matchminuten med en strumprullare eller ett kanonskott. Vi har heller troligtvis inte vår kreativa blonda dansk på planen. Jag säger troligtvis då jag inte lyckades hitta särdeles mycket information kring knäskadan som höll Eriksen ute ur truppen mot Leicester. Annars ser laget hyffsat helt ut och om jag ska vara krass så tror jag det blir en liknande uppställning som i senaste matchen, även om jag skulle vilja se lite ombyte, om så bara för att röra om lite och pröva nytt. Alltså, grabbarna där bak med Lloris i mål, Davies, Vertonghen, Alderweireld och Walker, fast personligen hade jag hellre sett Rose och Trippier på kanterna, känns dock tryggt med en mer defensiv Walker mot Kone/Cleverly. På mittfältet en Bentaleb som förhoppningsvis har skärpt sig lite i passningsspelet och Mason – en bra duo – med de offensivare spelarna Chadli, Lamela, Dembele. Kane på topp behöver inte ens diskuteras. Sen hoppas jag på att få se inhopp av Alli, Carroll och Trippier.

Kane

Chadli Eriksen Lamela

Bentaleb Mason

Davies Vertonghen Alderweireld Walker

Lloris

Jag tror att det blir en kämpig 3-1 vinst för våran del, med mål ifrån Vertonghen på en fast situation, Lukaku utjämnar och sen dundrar Chadli och Kane in varsina.

/Emma Tobiasson

4 comments

  1. Anders Höge

    Har tagit mig upp till Stockholm från Linköping bl.a för att se matchen, är Olearys på Regeringsgatan Ok ställe? / Coys

  2. Bra uppladdning inför dagens match! Som vanligt är det en viktig match! Tre poäng och Poch får lite arbetsro över fönstrets sista självande dagar. Övriga resultat så blir det skakigare på skutan… COYS

  3. Denis Dunkel

    Glöm inte killar som Deulofeu, Mirallas eller Naismith. De har nog kvalitet!

  4. jag stod på south lower när den kroatiska triangeln med corluka kranjcar och modric slutligen ledde till att modric prickade in mål i målvaktens högra kryss. entertaining game!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.