Officiellt – Soldado lämnar Tottenham

Det såg ut att vara helt klart redan under Torsdagen när Erik Lamela pinsamt nog twittrade på Twitter om att Soldado skulle lämna och sen raderade sitt inlägg illa kvickt.

Dock, under Fredagskvällen bekräftade Tottenham och Villareal likaså – Klubbarna var överens och Soldado lämnar med omedelbar verkan.

Soldado var en av de sju spelare som anslöt till Tottenham under sommaren, 2013. Av dessa sju spelare återstår nu endast Nacer Chadli, Christian Eriksen och Erik Lamela. Utöver Soldado har då Paulinho, Vlad Chiriches och Étienne Capoue lämnat.

Soldado lyckades aldrig i Tottenham trots en fantastisk karriär i La Liga där han i Valencia verkligen blommade ut till en fantastisk anfallare.

Soldado meddelade själv via sociala medier att tiden i England blev tuff och svår samt att han inte lyckades så som både han, klubben och fansen hoppades på. Soldado tackade för ett fantastiskt stöd av så väl spelare, klubb och fans under resans gång och han nämnde även att han inte ångrar sin tid hos Tottenham.

Att Soldado lämnar för Spanien spär på rykten ytterligare att antingen Charlie Austin från Queens Park Rangers eller att Saido Berahino från West Bromwich ansluter inom kort till Tottenham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.