Ligapremiär – Inför Manchester United v Tottenham Hotspur

Jag visste exakt när spelschemat för denna säsong skulle släppas – Jag satt på jobbet och väntade, uppdaterade, konstant.

F5, F5, F5 – När som helst, F5, F5, F5. Uppdatera sidan, uppdatera – Kom igen.

Där kom det – Jag såg inte vilka vi mötte i öppningsmatchen, jag var för snabb. Bläddrade snabbt, omgång för omgång.

Jag blev rätt glad – Tottenhams spelschema var ju bra! Vi möter inga storlag i någon tuff följd som kan orsaka skada både poäng- samt moralmässigt.

Sen kom jag på mig själv – Vilka möter vi i öppningsmatchen? Min glädje försvann snabbt när jag såg svaret.

Manchester United – Tottenham Hotspur, Old Trafford.

Trots att spelschemat överlag var otroligt positivt ur Tottenhams synvinkel så blev det snabbt bittert – Vi har slagit Manchester United på Old Trafford. Det har inte varit ofta men det har hänt ett antal gånger. Framför allt minnas jag en regnig kväll där Villas-Boas med Vertonghen, Bale och Dempsey säkrade tre poäng.

Att vinna borta på Old Trafford mot Manchester United beskrivs bäst med ett utdrag ur Coldplay’s låt ’The Scientist’.

Nobody said it was easy – No one ever said it would be this hard. 

Det finns dock ett flertal positiva saker gällande Tottenhams chanser i denna match som skall vägas in.

Tottenhams utveckling under Pochettino har pågått i över en säsong nu, mer förståelse för hans filosofi och taktik – Samtidigt som hela klubben likaså förändrat sitt arbete gällande akademi, scouting, transfers och utveckling.

Pochettinos inflytande känns betydligt större än tidigare managers hos Tottenham.

Tottenham har också under Pochettino blivit otroligt mycket starkare mot tuffare motstånd – Man står emot och faller inte lika lätt som man gjorde under Villas-Boas och Sherwoods ledning.

Samtidigt skall man även nämna att Manchester United kommer från en intressant säsong – Man lyckades knappt säkra den där Champions League-platsen och man hade utmaningar i så väl ligan, FA-Cupen och Ligacupen. Skador och ett ifrågasättande av Van Gaal pågick i längre omgångar.

Under sommaren har Van Gaal & Co. rekryterat för enorma summor – Depay från PSV, Schweinsteiger från Bayern München, Schneiderlin från Southampton.

Stora stjärnor med hög kvalité – Dock, likt Tottenham under sommaren 2013. Nya spelare behöver komma in i laget, lära sig lagets filosofi och stil.

Här har Tottenham en bra chans att utnyttja situationen – Tottenhams trupp är förändrad men inte alls lika mycket, grundstommen från Pochettinos första säsong är kvar. Mason, Bentaleb, Lloris, Vertonghen, Rose, Walker, Eriksen, Lamela, Kane, Chadli. Samtidigt som Wimmer, Trippier och Alderweireld har anslutit.

Att möta United såhär tidigt på säsongen kan vara en förklädd välsignelse – Första matchen på säsongen, Old Trafford – Finns det ett bättre läge att chockera och vända upp och ned på Uniteds tillvaro? Tveksamt. Slå till och stjäl poäng så fort som möjligt innan Van Gaal hinner styra upp hans ’nya’ lag och spelare.

Ju mer speltid United får med sin trupp, desto starkare kommer laget bli under Van Gaal. Därmed är det bra att Tottenham får chansen att möta laget såhär tidigt på säsongen.

Beräknad startelva för Tottenham,

Lloris

Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose

Alli, Bentaleb

Lamela, Eriksen, Chadli

Kane.

Avbytare, Vorm, Walker, Dier, Mason, Dembele, Townsend, Soldado. 

En eventuell utmaning som oroar är densamma utmaning man såg i försäsongens Audi Cup.

Tottenham har ibland stora utmaningar att hitta ett spel på mittfältet som leder till en bra offensiv. Mot Real Madrid, förvisso ett av världens bästa lag så blev Kane helt osynlig och fick ingenting av mittfältet. Mot AC Milan blev spelet något bättre men mycket tack vare att Milan levererade en något sämre insats.

Nyckelspelare för Tottenham i denna match? Lloris, Lamela, Kane.

Lloris är Fadern, Sonen och den Heliga Anden just nu. Vi hoppas innerligt att han kan spela hela matchen mot United.

Lamela, visade mot både Real Madrid och AC Milan att han inte backar för någon – Oavsett om det är träningsmatch eller inte.

Kane, är det någon som faktiskt kan sänka Manchester United på Old Trafford så är det Harry Kane.

Slutresultat? 2-1.

Tottenham tar kommandot av matchen och säkrar två mål och därefter jagar United resten av matchen och pressar Tottenham otroligt hårt. Tottenham överlever knappt.

Rawhide

 

Uppdatering, Fredag 11:34 – Louis Van Gaal meddelar på sin presskonferens inför premiären att David De Gea inte kommer spela mot Tottenham. Orsaken enligt Van Gaal är att han är osäker på De Geas fokus inför matchen. Ihärdiga rykten om en transfer från Manchester United till Real Madrid sägs vara orsaken. 

Van Gaal meddelade även att nyförvärvet Bastian Schweinsteiger inte är redo att spela och likaså Marcos Rojo på grund av framgången i Copa America med Argentina. Dock sa Van Gaal aldrig att Rojo eller Schweinsteiger inte skulle spelas alls mot Tottenham. 

5 comments

  1. Pierre Lindqvist

    Utan Lloris spelar det ingen roll att van Gaals bygge är utav fuskvarianten. De har förstärkt där de redan var hyfsat starka. Deras anfallsspel måste nu gå över kanterna då Rooney ensam ska kallas anfallskraften. En Rooney som förra säsongen väl knappt kunde kallas anfallare?
    Att de sedan också inte inhandlat vettiga försvarare utan mest stånkat efter psykfall nummer två I Reals försvar eller en Otamendi som Real anser vara deras(de funkar så de där maränghjärnorna från Madrid, ser de en kille på youtube tillhör han dem oavsett kontrakt eller ovilja!) spelare när de vill det.
    Nej, med en gameplan är det ingen omöjlighet att skaka de f.d giganterna ens i deras hemmaborg. Men då krävs en Lloris i målet, med Vorm tappas så mycket att det krävs säsongens bästa match av övriga spelare för att kunna ta poäng här.
    Hoppet lever, men hjärnan säger 3-0 då jag är rädd att de unga inte klarar trycket som en sådan här match innebär. Speciellt inte OM vi måste lita på Vorm i målet. Han är stabil men inte en målvakt som räddar laget.
    Och stackars Kane behöver hjälp samtidigt som han måste förstå att han INTE behöver sjunka så djupt emellanåt. Vi visade förra säsongen att vi kan spela bra, problemet var ju bara att skedde för sporadiskt. Det ska gå snabbt, med få tillslag för att det skall leda till något. Sistapasset bör göras utav Chadli eller Lamela då de vågar mer än Eriksen, iaf då den senare inte har 100% självförtroende.
    Som sagt, jag hoppas detta går bra och att vi får se en finfin insats av våra liljevita hjältar, men jag tror det går åt h-e trots att vi möter en felkonstruerad utmanarelva(in your dreams, van Gaal!) på bortaplan.
    Visa att jag har fel, COYS!
    //Perry_Man

  2. Känns som att Dembele (eller Dier) startar bredvid Bentaleb va? (Mason rostig efter skada). Känns som att Vorm startar istället för halvskadade Lloris. Och Lamela startar nog inte pga spelade 85 minuter mot Milan..? Chadli – Eriksen – Alli på mitten?

  3. Uppdaterat texten efter Van Gaals presskonferens.

  4. Härlig läsning som vanligt! Nu är väskan packad och det är dax att åka ut till Arlanda för att ta flyget till Manchester. C O Y S !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.