Inför Tottenham – Aston Villa

Efter en bedrövlig match mot Burnley på Turf Moor så kan vi inte vänta med att fokusera på Tim Sherwood Derby som sker på White Hart Lane senare denna vecka när Tottenham tar emot Aston Villa.

Tottenham höll försvarsmässigt en bra klass mot Burnley men anfallet blev lidande och därmed resultatet också.

Senaste mötet på White Hart Lane däremot höll en bra klass i offensiven och en sämre klass i defensiven när Tottenham vann med 4-3 mot Leicester.

Aston Villa däremot kommer senast från en tuff 3-1 förlust mot ett formstarkt Manchester United på Old Trafford. Innan dess har Sherwood dock haft en positiv effekt på Villa som ny manager. En knapp förlust mot Swansea, två viktiga vinster mot West Bromwich i både ligan och FA-Cupen.

En annan roligt sak i och med denna match är också att Tottenham Hotspur Supporters Sweden har över 100 medlemmar på plats på White Hart Lane till denna match i och med vårens medlemsresa. Ett positivt tecken då det oftast brukar sluta bra för Spurs när THSS gör sin medlemsresa. 5-1 vinst mot Sunderland förra året, då Sherwood faktiskt var vår manager.

Rent lagmässigt hoppas jag att vi får se vår bästa elva på plan med viss modifikation – Lloris bör vara åter från sin skada. Walker bör spela högerback men förhoppningsvis med en bättre insats än den mot Burnley. Alternativen i övrigt är endast DeAndre Yedlin som ännu inte gjort något framträdande i Spurs.

Frågan är – Kommer Walker återhämta sig från skadan i slutet av första halvlek mot Burnley? Annars känns Yedlin som det enda riktiga alternativet.

Mittbackar bör bli Dier och Vertonghen, även om Chiriches verkligen stärkte sina aktier mot Burnley. Rose på vänsterbackspositionen. Defensiva mittfältare blir Mason och Bentaleb, även fast deras insatser mot Burnley var relativt osynliga så tror jag inte Dembele, Stambouli eller Capoue är alternativ vi vill använda där. Om Demebele är med från start så vill vi ha honom centralt och offensivt i mittfältet där han är bäst.

Känslan inför matchen är lite att vi kan se Dembele från start – Villa lär ha sett effekten Burnley hade på Spurs och därmed behöver nog Dembele komma till startelvan för att säkra bollkontrollen på mittfältet där vi hade utmaningar mot Burnley. Paulinho får säkerligen göra plats för honom.

Eriksen från start är självklar – Chadli däremot, ytterligare en blek insats mot Burnley. Eriksen på hans position med Dembele centralt och Lamela alternativt Townsend på högerytter.

På toppen – Självklart, Kane.

I Villa blir det två spelare vi får se upp med och alla vet vilka – Benteke och Agbonlahor. Trots att båda är målgörarna i Villa så har de endast skapat 12 mål tillsammans denna säsong.

Villa har även ett flertal tunga skador i truppen – Sinclair, Herd, Westwood, Hutton och Kozak är fem spelare vi ser ut att kunna räkna bort redan nu. Cissokho, Richardson och Senderos är skadade just nu men ser ut att kunna vara redo till matchen mot Spurs.

Tottenham saknar sin målvakt Hugo Lloris och högerbacken Kyle Walker. Dessutom är mittbacken Jan Vertonghen tveksam till spel pga sjukdom under veckan.

Matchbilden lär bli intressant – Tottenham kommer från en oavgjord match mot Burnley som kändes en aning som en lättare förlust. Förhoppningsvis kan vi nyttja frustrationen från den matchen och använda den som kraft till att verkligen visa Villa en annan offensiv sida än den mot Burnley.

Dock, precis som Burnley så är Villa ett speciellt lag – Nedre delen av tabellen och 7 omgångar kvar. Villa kommer likt Burnley kämpa för varje poäng för att säkra fortsatt spel i Premier League.

Det viktiga för Tottenham är att fortsätta säkra försvaret som mot Burnley, samtidigt som man vågar mer offensivt utan att det drar isär försvarsorganisationen.

Trolig startelva,

Lloris

Yedlin, Dier, Chriches, Rose

Mason, Bentaleb

Lamela, Dembele, Eriksen

Kane

 

 

Slutresultat, 4-0. 

 

Jag tror Spurs kompenserar för Burnley-matchen och fullkomligt synar Aston Villa samt Sherwood.

Till alla THSS-medlemmar som är på plats, trevlig resa samt trevlig match och jag hoppas ni får ett fantastiskt väder likt medlemsresan som var 2011 när våren hade tagit över hela London!

Come on you Spurs!

 

/Rawhide

One comment

  1. Troligare: Chiriches HB, Fazio CB. Roligare: Yedlin HB, Fazio/Chiriches CB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.