Inför Spurs – Swansea

Efter en tapper förlust mot Chelsea är det dags att vända blad. Eller, byta fokus. Nu är det ligan som gäller. Topp fyra. Champions League.

Pochettino med det nya, unga Tottenham går stolt ur ligacupfinalen vidare till hemmamatchen i ligan mot Swansea. Med ett helt friskt lag och bara Premier League kvar att fundera på har vi allt att vinna.

Vi möter Swansea. Gary Monk lär också vara stolt. Åttonde plats i ligan. En bortaseger mot Tottenham skulle på allvar kunna se dem pusha för en ännu högre slutplacering. Ett i princip skadefritt lag, Sigurdsson och Bartley skadade sist men troligen tillbaka, med bortaseger senast mot Burnley och hemmaseger mot Manchester United dessförinnan i bagaget. Naughton på högerbacken. Shelvey i en djup position, med Gylfi i 10:a rollen bakom Gomis. Detta kan bli tufft.

Mauricios funderingar lär främst handla om mittbacksparet. Fazio eller Dier? Det mesta lutar åt att Dier är förstavalet tillsammans med Vertonghen. Rose i bra form lär behålla sin plats. Walker, smäll senast mot Chelsea, borde vara ok. Mason och Bentaleb, inget snack om saken. Eriksen. Lamela? Chadli? Dembélé? Townsend? Kane självskriven, även om Soldado ligger och bubblar.

Det krävdes ett sent Eriksen-mål för att gå vinnande ur striden i december. Vad krävs nu? Att vi studsar tillbaka? Att Kane kan bibehålla sin fina form? Att vi håller undan Sigurdsson och Shelvey?

Det lär inte bli enkelt, men säkerligen underhållande.

Trolig elva:

Screen Shot 2015-03-03 at 21.51.07

 

Av: Robin J Dronsfield

8 comments

  1. Tror att Davies spelar mot sitt gamla lag. Och Chiriches på höger? Vertonghen och Dier i mitten. Eriksen på vänster och Dembele i mitten? I övrigt samma lag… Nu gäller det att tända till igen.. man är ju fortfarande matt efter cupfinalförlusten, och så är det säkert för spelarna oxå…

  2. Johan Sjöström

    Psykologi att spela Davies? Vorm
    Chirices som högerback? Walker vilar nog tror jag.
    Sen måste vi hota i djupet. Jag tycker en som kan det är Paulinho. Tycker han ska få chans. Med Eriksen på kan tillsammans med Townsend. Mycket krossar, folk i boxen. Går inte att spela gå-fotboll. Hota hota hota trötta ut. COYS!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.