THSS medlemsresa hösten 2014

Redan på torsdag var det ett gäng som anlände till London och N17 för att se Tottenham mot Asteras Tripolis i Europa League

THSS medlemsresa hösten 2014

Men vi börjar från början! Redan på torsdag var det ett gäng som anlände till London och N17 för att se Tottenham mot Asteras Tripolis i Europa League och de fick verkligen se ett målkalas. Det var en match som inleddes med mål av Harry Kane och man kan säga att det avslutades med ett mål av Harry Kane då han som MÅLVAKT lyckades schabbla in bollen i nätmaskorna. Mer om det senare…

Resterande resenärer började droppa in till London City Hotel vid Aldgate East under fredagen och då det inte fanns några gemensamma aktiviteter planerade var en del och shoppade medan andra var på sightseeing eller på ölfestival. På kvällen var det ett gäng som var på Craven Cottage för Londonderby mellan Fulham och Charlton. Man kan säga att vår gamle trotjänare Scott Parker ej var speciellt uppskattad av bortafansen. Trots det var det Parker som skrattade sist då Fulham vann med 3-0.

Klockan 10:00 på lördagmorgonen var det samling i hotellets lobby för avfärd ut till Tottenhams träningsanläggning på Hotspur Way och vi hade tur som hade vädrets gudar med oss och slapp regn. Efter en kort promenad till Liverpool Street tog vi tåget ut förbi White Hart Lane till stationen Turkey Street. Därifrån var det en lite längre promenad på cirka tjugo minuter till Hotspur Way.

Ett hav av välklippta fotbollsplaner möte oss och vi tog promenadstråket upp till huvudbyggnaden för att se på när Tottenham U18 spelade mot Reading i U18 Premier League. Och vem visade sig coacha grabbarna om inte en levande legend, Ledley King!

Grabbarna tog ledningen med 2-0 vilket var resultat i paus. I halvtidsvilan blev vi fotograferade av en representant från Spurs sociala media avdelning och några minuter senare fanns vi med på både den officiella Twitter och Facebooksidan! Vi fick även tillfälle till att hälsa på Chris Miller som kanske är mer känd som @windycoys på Twitter och som fokuserar på att följa Tottenhams ungdomslag och de spelare som är ute på lån. Han är även med i podcasten The Fighting Cock där han har ett stående inslag samt är med i själva podden titt som tätt.

I andra halvlek kom Reading in mer och mer i spelet och kunde reducera till 1-2 och hade även chans att kvittera på straff men Glover, vilket passande namn på en målvakt, gick åt rätt håll och kunde mota bort bollen. Efter matchen kom Ledley King fram till oss och hälsade kort innan han var tvungen att gå in till omklädningsrummet för att sin matchgenomgång med laget.

Vi passade på att fira segern med ett par pints på den närbelägna puben The Pied Bull som verkligen måste rekommenderas om man tar sig ut till träningsanläggning. Att man ska ta sig tid att åka ut till Hotspur Way hoppas jag framstår som självklart! När vi ändå var på rätt sida av stan passade vi på att hoppa av vid White Hart Lane för ett depåstopp på Bricklayers innan vi intog Spurs Megastore för lite härlig shopping. Man kan bli törstig av att gå i affärer så vi svalkade oss på Bell and Hare innan det var dags att tänka på refrängen.

På kvällen hade reseledare Peter J Borg bokat in nästan hela THSS gänget på den lokala indiska restaurangen som låg cirka tjugo meter från hotellet. Man kunde välja styrka på maten efter eget tycke och smak och som tur var fanns det ett par Cobra att skölja ner allt det goda med. Efter middagen var det många som valde att avrunda dagen med ett besök på vår lokala pub White Hart innan det var hög tid att gå hem och ladda inför söndagen.

Söndag morgon var det samling, inte vid pumpen, men utanför hotellet för sedvanligt gruppfoto redan vid niosnåret med tanke på att det var en tidig match med start halv två. Tyvärr missade vi tåget från Liverpool Street och fick vänta en dryg halvtimme på nästa avgång vilket innebar missad uppvärmningstid på Brickies.

Som tur var hann vi i tid till det tunnelevent som startade kvart i elva! Gary Belsham mötte upp ett tjugotal från THSS vid ingången till parkeringen framför White Hart Lane för att guida oss in till det allra heligaste, nämligen spelartunneln samt avbytarbänkarna. När vi stod i tunneln framför Hall of Fame kom Capoue förbi och på väg ut till där avbytarna sitter mötte vi Vertonghen och Dembélé som stannade till för några selfies. Vi blev än en gång fotograferade och figurerade sedan på Twitter, Facebook OCH Instagram! Men allt gott har sitt slut och tyvärr var vi tvungna att lämna när vi såg Kaboul och Lloris närma sig men några dröjde sig nog kvar lite extra.

Hög tid för lite uppvärmning och uppsjungning på Bricklayers bakgård där det redan var fullt med folk. Som tur var fanns det medresenärer som redan hade beställt in pitchers så det var bara att toppa med en Brickiesburgare direkt från grillen!

Vilken känsla det är att gå längst High Road upp till White Hart Lane och känna doften från alla vagnar som säljer hamburgare med lök och veta att man snart är på väg genom grindarna till det som vi alla ser som vårt andra hem!

Just denna dag var det tyvärr ingen upplyftande tillställning trots att Adebayor nickade in 1-0 redan i den nittonde minuten och firade sitt mål i närheten av där merparten av THSS stod på South Lower. Jag tycker att vi försöker att glömma resten av matchen och minns allt annat roligt som vi har varit med om under denna den tjugonde medlemsresan med THSS.

Foto: Martin Karlehammar

Vi i reseledningen tackar för denna gång och hoppas att vi ses igen på vårens medlemsresa!

COYS

Can’t Smile Without You

/Sverker ”Svucka” Otterström

Tack till THSS hovfotograf Martin Karlehammar för bilden på förstasidan samt den i texten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.