Sunderland- Spurs

Äntligen så börjar spelet i Världens vackraste fotbollsliga.

Sunderland – Spurs

Då var då nästan tre månaders ökenvandring tillända. Premier League börjar igen och med den våndan, besvikelserna och förhoppningsvis någonting att glädja sig åt i form av liljevita segrar och vackra pokaler.

Vi har gjort några intressanta nyförvärv till säsongen. De två mest spännande i mina ögon är vänsterbacken Gareth Bale och strikern Darren Bent. Vi saknar fortfarande en stark defensiv mittfältare och en riktigt bra västerytter. Det är fortfarande möjligt att värva nya spelare så Martin Jol och hans anhang har tid på sig.

Premiärmatchen är en intressant bortamatch mot ”The Black Cats” från Sunderland. Laget som har lekt jojo mellan Premiership och Coca-Colaligan i hur många säsonger som helst har högre ambitioner nu. Fjolåret var ett långt segertåg för de röd-vita. Med nye managern Roy Keane så tog de sig solklart upp i fotbollens finaste finrum igen. Roy Keane som inte gjort sig känd för att gilla att förlora, tänker nog se till att laget etablerar sig i högsta ligan. Det är också vad Sunderlands fans kräver. Supportrarna har stora krav på sitt lag och dessutom en mycket märklig dialekt.

Det intressantaste nyförvärvet som Sunderland gjort den här säsongen är Kieran Richardson från Manchester United. Han spelade aldrig någon framträdande roll i Sir Alex lagbygge men är en duktig mittfältare som kommer att bli viktig för ett Sunderland som kommer att få det tufft i Premier League.

Ett stort bekymmer för Sunderland så länge ut att vara målvaktssidan. De hade två habila målvakter, Darren Ward och Marton Furlop (ex-Spurs), men båda saknade egntlig Premier League erfarenhet. Under onsdagen gjorde dock Sunderland klart med köpet av Craig Gordon från Hearts för hela £9m, vilket är nytt brittiskt transferrekod för en målvakt.

På vanligt kvällstidningsmanér måste vi också tala om den svenske spelaren i Sunderland. Tobias Hysén kom till Sunderland förra säsongen och spelade 26 matcher och gjorde fyra mål. Han var dock aldrig riktigt ordinarie och är väl efter Richardsons ankomst ännu längre ifrån startelvan. Han ryktas vara på väg tillbaka till allsvenskan och pappa Glenns gamla lag IFK Göteborg. Jag tror inte vi får se honom på lördag.

Spurs ambitioner för den här säsongen måste vara en förbättring från föregående säsong. Jag tycker att säsongen förtjänade betyget VG eller 4- för er gamla stötar som inte kan det nya betygssystemet. Vi kom långt i alla cuper och kvalificerade oss för Europaspel igen. I år måste målet vara att ta åtminstone en buckla och kvalificera oss för Champions Leaguespel

Tottenhams stora problem i dagsläget är att vi har på tok för många strikers av kvalitet. Hur håller man fem stycken klassforwards glada när man bara kan använda två eller tre i taget? Som det ser ut idag kommer Mido och Jermaine Defoe få fina sittplatser på läktaren och det tror jag ingen av dem strävar efter. Nu verkar det som om Mido kan vara klar för just Sunderland redan till matchen på lördag. Tydligen har de bjudit £6 M för honom och då är det bara att sälja. Vi behöver också få tillbaka en frisk och kry Ledley King så snart som möjligt.

Jag tror på en vinst i premiären trots Spurs dåliga vana att uppträda som Bambi på is när det ska spelas boll på andra planer än White Hart Lane. Vi vinner med 2-0 och Darren Bent och Dimitar Berbatov gör målen. Bara så ni vet….

Förmodade laguppställningar

Sunderland 4-4-2

Ward
Wallace- Nosworthy – McShane– Halford
Richardson – Etuhu – Whitehead – Miller
Murphy – Chopra

Spurs

Robinson
Chimbonda- Dawson-Kaboul-Rocha
Malbranque- Jenas-Zokora- Tainio
Bent-Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.