Spurs – Arsenal 2-2

En poäng i en match där vi redan hade öppnat gravölen är något glädjas åt. Jermaine Jenas gav oss en, ärligt talat oförtjänt poäng i Londonderbyt och vi har fortfarande drömmarna om europaspel kvar.

Med en rejäl portion tur och ett kanonskott av Jermaine Jenas så blev inte den här lördagen fullständigt miserabel. Vi var inte värda en poäng efter en bedrövlig andra halvlek där vi under stora delar knappt fick låna bollen. Men fotbollen är inte alltid rättvis och Jermaine Jenas rökare på övertid räddade lördagen för oss liljevita.

Tottenham startade matchen med Robbie Keane på topp och Ricardo Rocha som vänsterback. Spurs gick ut och visade Arsenal att den här matchen är vår och det var den i stora delar av första halvlek. Arsenal hade en boll i mål, men den blev korrekt bortdömd p g a offside. Vi tryckte på bra, men hade lite svårt att komma till riktigt bra chanser. Robbie Keane kunde efter en hörna nicka in 1-0 i 29:e minuten och White Hart Lane kokade av lycka.

Vi var många som hoppades på en seger, i så fall den första mot Arsenal sedan 1999. Så skulle inte bli fallet. När Spurs drack te i pausen käkade Arsenal taggtråd och kom ut som ett nytt lag. Arsenal var det hungrigare laget efter paus och det oroar mig. Det kändes som man gärna lät Arsenal rulla boll och att man själva inte var intresserade av att producera något. I den 63:e minuten kom då vad vi väntat och fruktat, Kolo Touré glömdes bort av Pascal Chimbonda och kunde omarkerad kvittera.

En olycka kommer sällan ensam när en nästan identisk frispark fast från andra hållet resulterade i att Emmanuel Adebayor kunde slå in ledningsmålet. Spurs och Paul Robinson hade mycket hjälp av sina stolpar och kunde räkna till inte mindre än tre virkesträffar. Klockan tickade iväg och det enda som hördes från publiken var ett gäng sångglada Arsenalfans. Hur kommer det sig förresten att de sjunger på White Hart Lane och är tysta hemma på biblioteket? Jublet visste dock inte några gränser när Jenas slog in 2-2-målet, inte på White Hart Lane och inte hemma hos mig och förmodligen inte där du befann dig heller.

Spelare med plusbetyg idag är Ricardo Rocha som jag tyckte skötte sin lite ovana syssla alldeles utmärkt och Dimitar Berbatov som var den ende anfallsspelaren som försökte göra något i andra halvlek. Ledley King ska även han ha beröm. Hans följsamma spelstil är en fröjd för ögat och ett par matcher till och han är i gammal god storform. Han är hjärtligt välkommen tillbaka.

Spelare med minustecken är Pascal Chimbonda som var inblandad i Arsenals kvitteringsmål och ibland är väl nonchalant. Aaron Lennon hade ingen av sina bästa dagar idag. Västerkanten är inte hans plats. Jag hoppas att Teemu Tainio inte är för allvarligt skadad. Han visade sitt stora Spurshjärta idag och jag ser honom gärna i resten av matcherna.

Nu är nästa gäng som vi ska tampas med Middlesbrough på Riverside Stadium. Vi behöver ett par vinster i slutomgångarna för att ta oss ut i Europa. Jag tror vi klarar det.