Inför Spurs – Arsenal

Det finns matcher och så finns det MATCHER. Den vi har framför oss i helgen går definitivt in i den senare kategorin. Det finns många derbyn runt om i Europa och i England, men inget derby har samma laddning som ”The North London Derby”.

Vi har haft problem med Arsenal de senaste decennierna. Vi har inte lyckats besegra de rödvita sedan den 7 november 1999 och ändå har vi mött dem 17 gånger sedan dess. Den här säsongen har vi haft med dem att göra inte mindre än tre gånger utan att ha någon lycka. Det senaste mötet i Premier League förbigår vi med tystnad.

Vi har under åren mött våra favoritantagonister 153 gånger och vi har gått segrande ur 49 matcher. En av de matcher jag helst tänker tillbaka på är 5-0-vinsten 1983. Vill ni se målen så finns de på www.youtube.com. Sök på Spurs – Arsenal 5-0 så kommer de upp. Det är en av våra käraste forumaktivister och redaktionsmedlemmar, Micke Thor som har lagt ut dem för allmän beskådan. Heder åt honom!

Första gången vi mötte Arsenal eller Royal Arsenal som de kallade sig på den tiden så vann vi med 2-1, men motståndarna lämnade planen efter 75 minuter i någon sorts protest. Året var 1887 och arenan hette Tottenham Marshes. Så vår relation var problematisk redan från början. Då hade de sin bas i södra London vid Dial Square. Många tycker att de borde ha stannat kvar där.

Arsenal har haft, efter deras mått mätt, en knackig säsong och deras drömmar om pokaler dog tidigare än våra drömmar. Vi har haft en godkänd säsong med kvartsfinaler i UEFA-cupen och i FA-cupen och semifinal i Ligacupen. Vi har dessutom fortfarande en god chans att kvalificera oss för spel i Europa nästa säsong. Vi har framtiden för oss och om vi kan lyckas att fortsätta att prestera resultat och kvalificera oss för internationellt cupspel så kan vi locka hit de spelare vi behöver för att konkurrera i dagens fotboll.

Vi har som vanligt en diger skadelista. Förhoppningsvis har vi Ledley King tillbaka i morgon, men det tror jag när jag ser honom på planen. Nu går det rykten om att Robbie Keane är skadad också och det vore olyckligt då vår Irländska striker har varit i strålande form den här säsongen. Våra två alternativ, Mido och Jermaine Defoe har varit märkbart ur slag på sista tiden.

I Arsenal så är Thierry Henry borta för resten av säsongen och jag tror att Henry är ett minne blott för Arsenalfansen då han förmodligen flyttar till sydligare breddgrader i sommar. De har även Theo Walcott och Robin Van Persie på skadelistan den här matchen.

Har vi någon chans då eller ska vi mangrant gå ut i skogen och försöka hitta murklor eller något istället för att genomlida ännu ett debacle mot de rödvita grannarna? Jag tror att vi har en chans, men det krävs att vi får ordning i försvaret. King behövs vansinnigt mycket just nu. Jag sticker ut hakan och säger att det blir 2-1 till de liljevita och Jermaine Jenas och Dimitar Berbatov gör oss lyckligare än vad vi varit hittills under 2000-talet.

Up The Spurs!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – P Ifil
A Lennon – J Jenas – D Zokora – T Tainio
J Defoe – D Berbatov

Arsenal (4-4-2):

J Lehmann
E Eboué – K Touré – W Gallas – G Clichy
A Hleb – C Fabregas – Gilberto – T Rosicky
E Adebayor – J Baptista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.