Arsenal – Spurs 3-1

Besvikelsen är stor då det inte blir någon final i Ligacupen. Arsenal blev för svåra på Emirates Stadium och det var egentligen inget snack om saken.

Jol gjorde inför matchen sex ändringar från den senaste matchen. Robinson, Chimbonda, Gardner, Assou-Ekotto, Malbranque och Defoe tog plats istället för Cerny, Stalteri, Rocha, Young-Pyo Lee, Lennon och Mido.
Lite överraskande att Defoe och Keane fick börja på topp – men troligen hade Mido lite känningar av sin skada.

Första målchansen kom efter att Dawson slagit en av sina långbollar. Denna gång hittade passet rätt adress och bollen letade sig till Keane som sedan fick ett bra läge mot Almunia. Men Arsenals målvakt kunde denna gång hindra ett mål.

Det var inget tempo som i första matchen, men ändå höll matchen ett bra tempo. Lagen spelade jämt, kanske hade Arsenal lite mer boll på Tottenhams planhalva. Men målchanserna uteblev, det blev bara en del halvfarliga lägen. Som när Ghaly fintar bort sin motspelare och slår ett fint inlägg som går över Robbie Keane, men som istället når Malbranque som får till en bra nick – dock tätt utanför.

Adebayor kunde, om han inte hade varit så självisk, skapat två ytterst fina chanser. Först går han förbi två Tottenhamspelare och drar ett riktigt dåligt skott. På kanten fanns en fristående medspelare, men det missade han.
Senare i matchen får Adebayor bollen igen. Han drar på ett skott som går högt, det var även ganska löst plus att den gick mitt mot mål. Om han hade valt att passa så hade en spelare i Arsenal varit ren mot Robinson. Men eftersom matchen ses med Tottenhamögon var det bara tur att just Adebayor fick dessa lägen.

Det märktes att inte Lennons fart fanns med (rapporterades sjuk), också att Berbatovs tyngd och spelskicklighet i straffområdet saknades. Första halvlek slutade 0-0, och det var ett jämt resultat. Noterbart från första halvlek var att Dawson visade sin spelskicklighet och läste alla situationer, precis som han spelar när han är med King.

I andra halvlek började känslorna komma fram i det heta derbyt. Det blev lite gruff och tjafs efter att Ghaly onödigt satsat för hårt i en tackling.

Sedan blev det en del byten. Arsenal bytte in Clichy och Rosicky, medan Tottenham bytte in Rocha mot Gardner eftersom han hade ett gult kort.
Efter bytena hände också det som inte fick hända. För i den 77 minuten är både Clichy och Rosicky inblandade i Arsenals första mål som görs av Adebayor då han lätt rullar in bollen på sitt drömläge.

Då fattar Jol att det är dags för byte. Mido och Huddlestone byttes in istället för Malbranque och Ghaly.
Det skulle också visa sig vara ett bra byte – i alla fall för Mido. I den 85 minuten får Spurs ett bra frisparksläge som Jenas elegant slår in i straffområdet till Mido som sätter pannan till – kvitterat och matchen lever!
Tottenham börjar efter målet ta över och de vill få in ett till mål. Istället tar Arsenal hand om de sista tre minuterna av matchen och skapar två kanonlägen, dock stod målvakten Paul Robinson i vägen dessa gånger och räddade därmed kvar Spurs i matchen.

1-1 efter fulltid och det betydde förlängning.

Första förlängningen dominerades totalt av Arsenal som spelade enkelt och nu började man känna igen Tottenham på bortaplan. Spurs fick knappt låna bollen.
Det ledde också till en skräckhändelse – Rocha nickar en boll som mer eller mindre är på marken, den svaga rensningen går till Aliadiere som skjuter in 2-1. Ett mindre lyckat ingripande av mittbacken som egentligen bara hade behövt ta fram foten och slagit undan bollen.

Inte blev det bättre i den andra förlängningen. Arsenal hade greppet och spelarna i Tottenham såg trötta och det var inte mycket som hände.
Matchen avslutas med ännu ett mål, den här gången av Rosicky. Tjecken fintar bort portugisen Rocha som säljer sig billigt, och 3-1 är ett faktum. 3-1 slutar också matchen och många missnöjda Spurssupportrar får nu se fram emot matchen till helgen då det är Manchester United som ska få sota för detta.