Spurs – Aston Villa 2-1

En stekhet Jermain Defoe frälser oss med två mål på annandagen. Spurs tar med detta lagets sjunde raka ligaseger på White Hart Lane.

Tottenham på hemmaplan är lika starka som Chelsea och Manchester United. Det kan vi konstatera idag efter att Spurs hemmaslog Aston Villa med 2-1. Vi har i nuläget 11 raka hemmasegrar i cuper och ligaspel.

Aston Villa har rejäla problem med endast 4 poäng på de senaste 8 matcherna. Laget möter Charlton i nästa match och båda lagen är i desperat poängbehov.

Tottenham hade problem med Aston Villa under matchen och Martin O´Neill var märkbart frustrerad efter matchen då han tyckte att hans lag gjorde en bra insats. Aston Villa fick göra två relativt tidiga byten då Olof Mellberg skadade sig och fick kliva av. Om Stilian Petrov var skadad eller om han blev avplockad för att han var dålig var väl lite oklart.

Martin Jol var å andra sidan ganska nöjd med vinsten och som han sa: "Vi har ju Jermain Defoe och det hjälper alltid till".
Jag kan inte annat än hålla med honom. Vi har Defoe tillbaka i gammal god form igen och Dimitar Berbatov är en av ligans bästa värvningar så här långt.

Målen som Defoe bjöd på var båda två klassmål, speciellt det första efter en strålande passning av Berbatov. Bulgaren låg även bakom det andra då han på klassiskt target player-manér plockade ner en lång boll och serverade Defoe en kalaspassning som vår lille anfallare förvaltade utmärkt.

Men Spurs vore inte Spurs om laget kunde hålla en ledning med två mål. Självklart så tryckte Aston Villa in ett mål med drygt fem minuter kvar. Gareth Barry gjorde målet. Vi fick våndas igen men Uriah Rennie blåste av matchen och vi fick jubla.

Hemma så skiner solen men som sagt bortaspelet? Nu har vi två riktigt viktiga matcher framför oss, Liverpool på White Hart Lane och Portsmouth på Fratton Park.

Båda lagen ligger före oss i ligan. Pompey vann idag med 2-1 på bortaplan mot West Ham United. Inte ens det faktum att 40-årige Teddy Sheringham gjorde mål för Hammers kunde förändra det. Liverpool åkte lite överraskande på en förlust borta mot Blackburn. Det tackar vi för. Arsenal har Watford på bortaplan och vi ber alla om ett mirakel. Bolton tog tre poäng mot Newcastle på Reebok stadium. Chelsea och Manchester United får väl leka i fred däruppe men en Champions League-plats för Spurs ligger inom räckhåll.

Ska vi dit så måste vi börja vinna även när vi spelar utanför London N17.

Spurs (4-4-2):

P Robinson

P Chimbonda
M Dawson
L King
Y-P Lee

H Ghaly (D Murphy 69)
D Zokora
T Huddlestone
S Malbranque

J Defoe (C Davenport 89)
D Berbatov

Avbytare: R Cerny, B Assou-Ekotto, R Ziegler.

Aston Villa (4-4-2):

G Kiraly

A Hughes (L Ridgewell 36)
O Mellberg (I Osbourne 46)
G Cahill
G Barry

S Davis
G McCann
C Gardner
S Petrov (W Bouma 46)

G Agbonlahor
M Baros

Avbytare: R Olejnik, J P Angel.

Målskyttar:
1-0 Jermain Defoe 58
2-0 Jermain Defoe 77
2-1 Gareth Barry 81

Varningar:
Gavin McCann 86
Steed Malbranque 87
Gary Cahill 90

Domare: Uriah Rennie

Publik: 35 293 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.