Inför Spurs – Aston Villa

Tottenham hemma och Tottenham borta är som vi alla är medvetna om två helt olika saker. I år har det varit mer påtagligt än vanligt.

Säsongen 2000/2001 dröjde det ända till i februari då vi kunde radera nollan i bortavinstkolumnen. I år lyckades vi i december. Båda matcherna var mot Manchester City.

Nu är det hemmaplan som gäller mot Birminghams storlag Aston Villa. Laget som grundades 1874 och var ett av de lagen som 1888 bildade The Football league. Laget hade sin absoluta storhetstid i slutet av förrförra seklet med diverse ligatitlar och FA-cupsegrar. Senaste tillfället Aston Villa vann ligan var 1980/1981 och året efter nådde de sin absolut största framgång då de vann Europacupen. Aston Villa vann dubbeln, alltså ligan och FA-cupen samma säsong, 1897. Den bedriften skulle inte upprepas förrän Tottenham Hotspur gjorde detsamma 1961.

Aston Villa hade tvärtemot Tottenham en rejäl svacka under 60- talet för att komma igen i mitten på 70-talet för att sedan etablera sig som ett av de stora lagen i ligan som aldrig vinner nåt, precis som Spurs.

Tottenham kommer med en bortaförlust i bagaget mot svårspelade Newcastle United. Hemmaspelet har gått betydligt bättre med endast en hemmaförlust. Just nu ståtar vi med sex raka vinster på White Hart Lane. Aston Villa började den här säsongen strålande med nya tränaren Martin O´Neill vid rodret. Det har dock kommit grus i maskineriet och laget har inte vunnit sedan november då de bortaslog Everton med enda målet.
Annandagens match bör vi vinna men jag tror det blir en tuff tillställning. Spelare att se upp med är den tjeckiske landslagsmannen Milan Baros, bulgariske mittfältaren Stilian Petrov, ytterspringaren Gabriel Agbonlahor och svenske backklippan Olof Mellberg.

Tottenham har som vanligt skadeproblem. Vi får se om Martin Jol kan starta med formstarke Jermain Defoe och om vi kan få se ett inhopp av Aaron Lennon. Jag tror att vi kommer att få se årets stjärnskott Tom Huddlestone från start och att vi vinner med 2-0 och förvandlar den här julen till något riktigt bra. För om vi ska ta oss ut till Europa den här säsongen så är varje poäng dyrbar. Vi ligger fyra poäng ifrån en sjätteplats just nu med fyra pinnar upp till Portsmouth.

Jag hoppas att vi alla får en god fortsättning på julen och att just du har haft en trevlig jul, en jul i marinblått och liljevitt.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
D Berbatov – Mido

Aston Villa (4-4-2):

G Kiraly
A Hughes – O Mellberg – G Cahill – G Barry
S Davis – S Petrov – G McCann – G Agbonlahor
C Sutton – M Baros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.