Newcastle – Spurs 3-1

De säger att man blir stark av gröt. Kanske har Newcastle ätit mer ”tomtegröt” än Spurs?

Inför matchen var det tänkt att Defoe och Berbatov skulle starta på topp. Tyvärr skadade sig Defoe på uppvärmningen (ryktet säger att det var knäet) och kunde inte vara med i matchen. Istället fick Danny Murphy hoppa in i sista sekund. På grund av det startade Tottenham med en 4-5-1-formation där Berbatov var ensam på topp.
På bänken fick istället Jamie O´Hara hoppa in.

En formation som inte började på bästa sättet. 1-0 kom redan efter två minuter genom Dyer. Chocken hade inte lagt sig förrän tvåan kom. Bara fyra minuter efter gjorde den glödheta Martins 2-0 på nick efter ett inlägg från Parker.
Vad tänkte spelarna på i Tottenham? Blev det för mycket glögg innan matchen eller?

Fast Tottenham kämpade sig in i matchen. Först fick Berbatov ett läge, men som bulgaren missade. Några minuter efter kom också reduceringen. Det fixade Danny Murphy, som sent kom med i matchen.
Chimbonda slog in ett inlägg från sin kant, Malbranque missade bollen men där var just Murphy som kunde reducera. Det var match igen!

Efter reduceringen en kvart in i matchen började Tottenham äga mer och mer boll. Det såg lite ljusare ut efter den extremt dåliga inledningen. Några farliga målchanser skapades också av bortalaget. Fast den farligaste hade Dyer, då han sköt i trävirket.

Istället för en kvittering skulle Newcastle utöka sin ledning till 3-1. Den här gången genom Scott Parker, som för övrigt gjorde en bra första halvlek. Målet kom i den 33 minuten och efter det kontrollerade Newcastle resten av halvleken.

Andra halvlek började med mycket boll av Tottenham. Men precis som i första så skapade de inte några större chanser. En del småfarliga chanser dök det dock upp.

Först i den 65 minuten bytte Jol in Mido. Undertecknad trodde detta byte skulle komma redan i halvtid då det behövdes två forwards på plan. Sedan när man ligger under med 3-1 på bortplan så finns det inte så mycket att förlora.

Annars blev andra halvlek mest av en transportsträcka. Newcastle avgjorde matchen redan i första halvlek.

Nu får vi supportrar fira jul med en förlust i bagaget. Förhoppningsvis kan tomten, den goda maten och ett par snaps få oss att glömma detta bottennapp och istället titta framåt. För revansch är vad som gäller på tisdag.

God Jul på er alla där ute!

Newcastle (4-5-1):

S Given (P Srnicek 87)
N Solano – S Taylor – P Ramage – P Huntington
K Dyer (G Rossi 77) – N Butt – Emre (A Sibierski 66) – S Parker – J Milner
O Martins

Avbytare: D Edgar, A Luque.

Spurs (4-5-1):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – Y-P Lee
H Ghaly – T Huddlestone – S Malbranque – D Zokora (Mido 66) – D Murphy
D Berbatov

Avbytare: R Cerny, C Davenport, B Assou-Ekotto, J O'Hara.

Målskyttar:
1-0 Kieron Dyer 3
2-0 Obafemi Martins 7
2-1 Danny Murphy 15
3-1 Scott Parker 34

Varningar:
Tom Huddlestone 56
James Milner 86

Domare: Alan Wiley

Publik: 52 079 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.