Martin Jol på väg mot 100

Vår coach, Martin Jol, är på väg att nå 100 matcher för Tottenham.

Martin Jols första officiella match var i Ligacupen mot Burnley, den 8 november 2004. Av de 99 han ansvarat för så här långt har 81 varit i Premier League, sju i FA-cupen, fem i Ligacupen och sex i UEFA-cupen.

Martin Jol som till en början var assisterande tränare åt Jacques Santini fick lite senare ta på sig hela ansvaret då Santini försvann ur Tottenhams planer.

Många visste inte vem han var när han kom till klubben, men nu kallar en del honom för ”gudfadern”, och han har ändå inte nått hundra matcher för klubben än. Anledningen till smeknamnet beror främst på förra säsongen då vi var ytterst nära att knipa en Champions League-plats. Trots den missen var detta den bästa säsongen på länge för Spurs.

Nu ska vi göra allt för att vara kvar i toppen, och även lyckas ute i Europa. Mannen som ska leda oss är han som småmuckade med Arsene Wenger förra året – precis, Jol ska leda oss.

På senare tid har tyvärr Jol fått utstå lite kritik från vissa håll efter den tröga säsongsinledningen. Fast insatserna i Europa har varit som plåster på såren och nu början även ligaspelet se bättre ut. Det enda som oroar riktigt mycket just nu är bortaspelet.

Nu går Jol mot en milstolpe och ser fram emot flera.
– Förhoppningsvis är det här den första av många för jag känner att vi bygger något speciellt, säger Jol.

Under denna första milstolpe har vi upplevt ett och annat. Så här säger Jol om de höjdpunkter han tycker om mest.
– Jag tycker att det var bra att vi förra säsongen inte hade några större förluster och några matcher stack ut.
Chelsea-matchen den här säsongen, vår första vinst mot ett topplag; Arsenal borta förra säsongen när vi spelade otroligt bra fotboll stundtals och överraskade dem; Everton hemma för några säsonger sedan när de var väldigt starka och slutade fyra, men vi lyckades vinna med 5-2 efter två mål från Dean Marney. Vi slog dem borta med 1-0 och vi borde ha vunnit med mer.

Vi har inte förlorat mot ett internationellt lag varken i vänskapsmatch eller i UEFA-cupen den här säsongen och Besiktas var en speciell bortavinst för alla visste att det skulle bli svårt att spela inför en sån otrolig publik, och det var efter den matchen alla insåg att vi gjorde något speciellt.
Att nå europeisk cupfotboll förra säsongen var fantastiskt, första gången på 23 år från ligaposition och vår högsta ligaplacering sen 1989-90.

Det finns många minnen och förhoppningsvis kan vi uppnå mer och vinna några titlar, berättar Jol.

Många fina minnen är det som Jol talar om. Till sist kan han inte låta bli att berömma de underbara fansen också.
– Våra fans är speciella, de vet att vi bygger upp något och vi är mer talangfulla än någonsin. Det finns så mycket att se fram emot med talangen här, med vårt publikstöd, vår organisation och med fortsatt uppbackning från styrelsen, tror jag att vi kan uppnå saker, avslutar Jol.

Matchen mot Manchester City kommer att bli speciell, och kan bli ännu bättre. Vid vinst så får Jol fira sin hundrade match med seger – men också att vi tar hem första segern på bortaplan i ligaspelet den här säsongen. Men som alla vet är det riktigt långt dit, hela 90 minuter ifrån är det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.