Inför Manchester City – Spurs

I ett decembergrått Sverige med mer regn än snö längtar man verkligen efter något som kan pigga upp. Speciellt ni Spursälskare på västkusten. Varför inte en trepoängare på söndag borta mot Manchester City.

Resultaten i bortamatcherna tyder ju knappast på det och tyvärr tror jag att en svensk målvakt blir det svåraste hindret om Spurs ska kunna bryta denna onda trend.

Att jag fått mycket skit för min förra matchrapport mot Arsenal, bryr jag mig faktiskt mindre om. Många i min omgivning som läste den tyckte dock att jag gick lite för långt i min kritik mot domare Graham Poll. Om någon har tagit illa vid sig vill jag be dem om ursäkt.

Nu tittar vi istället framåt mot matchen på söndag. Spurs har tre raka segrar och 10-3 i målskillnad efter det derbyt och det är lite nu eller aldrig över den här matchen. Ska Spurs kunna hänga med lagen man har framför sig är det viktigt att vi vinner. Ett tufft spelprogram med UEFA-cupmatcher mitt i veckan har tvingat laget att spela väldigt mycket söndagsmatcher. Detta blir den sjunde för säsongen och resultaten har varit väldigt goda. Av det sex förlusterna laget har i ligan, har endast en av dem kommit på en söndag och det var borta mot Reading. Tre segrar och två oavgjorda är de övriga resultaten.

Man lär sig av misstagen och denna allt för optimistiska bild jag målat upp inför Spurs tidigare matcher, det tänker jag inte göra igen för det har bara slagit tillbaka med råge. I själva verket har laget ännu inte gjort något mål i de tre matcher som jag har ansvarat för när det gäller Premier League-matcher. Manchester United, Liverpool och Arsenal i nämnd ordning och alla på bortaplan. Att då börja hylla laget när vi har en ny svår bortamatch är bara förenat med ren livsfara. Spurs har dock visat i UEFA-cupen att man kan spela bra och framförallt vinna borta och det är det som spelarna nu måste visa lite mer av.

Segern mot Charlton, den tyckte jag inte gav någon riktigt värdemätare över lagets form. Charlton var alldeles för dåliga och Spurs bjöd ju också på deras enda mål och matchen mot Dinamo Bukarest ska vi bara inte prata om. Jag trodde inte att det fanns så dåliga lag som lyckades ta sig vidare till de sista 32 lagen i UEFA-cupen. Om flera av dem ersatte ordinarie spelare, då ursäktar det en del annars var de inte mycket att ha. Detta behöver dock inte betyda att nollan i kolumnen över vinster på bortaplan kommer stå kvar där på ett retfull och förargligt sätt och som hittills varit en brutal påminnelse om hur dåligt det gått när matchen är färdigspelad. Både jag och laget behöver glädjas över att laget kan vinna på bortaplan. Jag vill verkligen ha något roligt att skriva om efter den här matchen.

Vi får inte glömma bort att Manchetser City kommer från en förlust mot sina ärkerivaler United. Rutinerade namn som Sylvain Distin och Richard Dunne i mittförsvaret var rena rundningsmärken vid flera tillfällen och United kunde lätt ha gjort minst tre mål till om det inte var för en svensk landslagsmålvakt vid namn Andreas Isaksson som stod i andra halvlek. Det är just hans målvaktspel som jag ser som det största hotet annars vinner vi på söndag.

Nu har Citys tränare Stuart Pearce gått ut i brittisk media och förklarat att laget har två bra målvakter och han funderar nu tydligen vem han ska använda, men det vore rent tjänstefel att ställa över svensken efter den andra halvlek han gjorde mot United. Två andra som Spurs måste se upp med är Darius Vassell. En tidigare skyttekung från Aston Villa. Denna 26-åring var med i Svennis EM-trupp 2004. Nu har det dock gått lite tyngre mot slutet, men han är fortfarande alldeles för bra för att inte synas lite extra i sömmarna. Den andra är kontroversielle Joey Barton. En 24-årig innermittfältare som leder den interna skytteligan med fyra mål. Arsenal har visat intresse och vill tydligen köpa honom nu när transferfönstret öppnar i januari.

I Spurs gjorde tränare Martin Jol tre ändringar till matchen mot Dinamo Bukarest. Assou-Ekotto ersatte Lee i backlinjen och Ghaly och Zokora tog plats på mitten istället för Malbranque och Tainio. Alla tre gjorde det bra och tror jag att någon av dom går in från start, då satsar jag på Didier Zokora. Finnen har jag gnällt på tidigare och trots att han var målskytt mot Charlton rankar jag ändå Zokora högre av dem två. Alternativen är annars lite kärvare just nu med Keane, Jenas och Gardner på skadelistan. Tainio har varit febersjuk och är tveksam till spel.

I Manchester City dras Micah Richards, Nicky Weaver, Claudio Reyna och Dietmar Hamann med lättare skador. Ben Thatcher och Bernardo Corradi är båda avstängda. Trevor Sinclair och Sun Jihai är definitivt borta.

Nu tänker jag ändå försöka tippa ett resultat och jag tror att Spurs vinner med 2-0. Andreas Isaksson får ändå till sist kapitulera. Det grundar jag mycket på att Premier Leagues vassaste forward just nu spelar i Spurs och hans namn är Dimitar Berbatov. Han har gjort mål i fyra raka matcher där Spurs spräckt nollan och laget har bara förlorat två av dem sjutton senaste. Förmodligen går Andreas Isaksson i helt andra tankar när det gäller resultatet och det är det jag är mest rädd för på söndag.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – T Huddlestone – T Tainio – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Manchester City (4-4-2):

A Isaksson
M Richards – S Distin – R Dunne – S Jordan
H Trabelsi – C Reyna – J Barton – D Vassell
P Dickov – G Samaras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.