Spurs – Dinamo Bukarest 3-1

Tottenham går fram som en ångvält i UEFA-cupen. Ikväll tog de liljevita ännu en fin skalp på White Hart Lane.

Att Tottenham så lätt tar sig vidare i en cup är inget jag är van med. Minns cuperna förra året till exempel. I år har man gett fansen en slutspelsplats i UEFA-cupen och det tackar vi för. Det var en enkel match i går.

Redan efter 16 minuter fick Dimitar Berbatov en tidig julklapp av Hayeu i Bukarests mål. Den förvaltade han på ett ypperligt sätt. Defoe satte sedan mer eller mindre punkt för matchen och vår oro om att vi händelsevis skulle förlora genom att vända bort sin back och sedan med tre försvarare i hälarna göra 2-0. Ett klassmål av en spelare som närmar sig det engelska landslaget igen. Defoe kunde senare i andra halvlek slutligen punktera matchen med att efter lite flipper i straffområdet raka in 3-0.

Efter målet lade Spurs ned det seriösa jobbet och bevakade sin ledning. Vilket ledde till att Dinamo Bucuresti fick ett tröstmål i 91:a minuten och målskytten Jean Philippe Mendy blev övermåttan lycklig för det. Han har tydligen inte fått mycket speltid och kunde han göra mål på ”the mighty Spurs” kan han göra mål på alla.

Vi gick igenom gruppspelet på ett fantastiskt bra sätt och noterade imponerande 9-2 i målskillnad. Ändå tycker jag att Martin Jol skulle ha luftat fler reserver och bytt ut en så viktig spelare som Aaron Lennon. Vi har många viktiga matcher framför oss och jag tycker att vi ska gå runt på fler spelare. Matchens lirare var Dimitar Berbatov och jag ser med stora förhoppningar fram mot resten av UEFA-cupäventyret. Jag tror vi har något riktigt stort på gång.