Inför Spurs – Dinamo Bucuresti

På torsdagskvällen tar Tottenham emot rumänska Dinamo Bucuresti för en lite oväntad gruppfinal på White Hart Lane.

Spurs har gått som tåget genom gruppspelet med idel segrar och har bara släppt in ett ynka mål på tre matcher och det emot Club Brügge i en match vi vann med 3-1. Vi har till och med vunnit våra båda matcher på bortaplan och Robinson har hållit nollan.

Med tanke på att bortaspelet i ligan har varit riktigt bedrövligt tidvis med debaclen mot Reading och Arsenal som lågvattenmärken så är det lite konstigt att vi i det europeiska spelet slog våra på papperet svåraste konkurrenter borta.

Förutsättningarna för Spurs är att vinner vi eller spelar oavgjort i morgon kväll så är vi gruppsegrare och får förhoppningsvis en lättare lottning när finalspelet sätter igång. Vid förlust så går rumänerna om oss. Vidare är vi i alla situationer. Den stora risken om vi förlorar är att vi kan lottas mot ett av de utslagna lagen från Champions League-grupperna. Att möta ett revanschsuget storlag är inget jag skulle vilja se. De lagen tar vi längre in i turneringen.

Den intressantaste matchen i gruppen i morgon är mellan Besiktas och Bayer Leverkusen som slåss om en tredjeplats som betyder avancemang. Det är en stor missräkning för båda klubbarna att de inte redan är klara.

Det känns lite ovant att Tottenham har lyckats att uppnå ett mål utan att fansen har behövt bita på naglarna som vanligt.
Jag ser gärna lite rotation i uppställningen. Jag skulle vilja se Paul Stalteri, Mido och Hossam Ghaly från start. Kanske även Radek Cerny i målet istället för Paul Robinson. Definitivt borta från spel är Robbie Keane, Jermaine Jenas och Anthony Gardner och Teemu Tainio.

En normal dag slår vi Dinamo Bucuresti och jag tror att det blir en hyfsat enkel historia. Spurs går utan poängförlust genom gruppspelet efter en vinst med 2-0 och morgondagens hjälte blir Mido som gör båda målen. I det rumänska topplaget bör vi se upp med mittfältarna Catalin Munteanu och Denis Serban. Dessa herrar måste hållas hårt av våra innermittfältare. Längst fram hugger veteranen Ioan Ganea.

Spurs (4-4-2):

R Cerny
P Stalteri – M Dawson – C Davenport – Y-P Lee
H Ghaly – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe – Mido

Dinamo Bucuresti (4-4-2):

U Hayeu
C Pulhac – C Moti – S Radu – G Blay
A Margaritescu – C Munteanu – D Serban – A Cristea
I Ganea – C Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.