Spurs – Charlton 5-1

Det var rena rama festen då Spurs, på hemmaplan, bjöd publiken på målkalas.

Äntligen lossande det för Spurs. Fem olika målskyttar blev det, dock en i fel mål då vi gjorde hela sex mål på en match. Fast nu ska ju Dawsons självmål inte räknas med. Fyra olika målskyttar och fem mål kan man räkna med istället, det duger minst lika bra.

Den första kvarten gick dock inte som på räls. Charlton hade ganska mycket boll men skapade inte så mycket farligt. Fast Tottenham jobbade sig in i matchen mer och mer, och till slut var det Spurs som tog hand om taktpinnen. Det ledde också till att Berbatov, i den 30:e minuten, kunde sätta sitt fjärde mål för säsongen i ligan och det första i matchen. Det var efter att Huddlestone passat Lennon som stod centralt utanför straffområdet och på två tillslag spelat bollen vidare till Berbatov som blev helt fri, och inte gjorde han något misstag där. Hur kylig som helst satte han 1-0.

Bara några minuter var det dags igen. Lennon slår ett inlägg som nickas bort. Bollen letar sig till finnen Tainio som inte tvekar en sekund. Han drar till ett lågt pressat skott som ställer målvakten, och nu var 2-0 ett faktum. Många trodde att det skulle börja rinna iväg nu. Men icke sa Micke (Dawson).

För innan halvtidsvilan slår den före detta Tottenhamspelaren, Andy Reid, ett inlägg som Dawson är på och styr in i eget nät. Robbo försöker ta bollen, men lyckades inte den gången. Nu var det match igen helt plötsligt.

Matchen varade dock inte längre än till den 55:e minuten då nyförvärvet Steed Malbranque fick göra sitt första mål i den stiliga tröjan.

Berbatov nickar ner bollen till Malbranque som tar ned bollen med bröstet och skjuter ett volleyskott med vänster som sitter vid målvaktens högra sida. Ett fint mål, för att vara det första. Mer sånt tack.

Fler fina mål skulle det bli också, för än var ju inte målkalaset över. Den här gången var det Defoes tur, han som haft så mycket otur med sina avslut på sistone. Han får bollen snett höger utanför straffområdet i ett läge där man kan välja att passa Berbatov eller avancera. Men istället drar Defoe på en rökare från långt håll som sitter. Bra be(av)slut Defoe, för att göra en liten Arne Hegerfors.

Två minuter efter 4-1 var det dags att avsluta festen. Han som började festen skulle också få sätta stopp för den, Berbatov.
Han avancerar från mittplanen och springer in i straffområdet utan några som helst problem. Väl där möter han två backar som han turligt klarar av. Han försökte passa, men misslyckades och fick istället tillbaka bollen. Sedan var det bara att avsluta som han brukar – och det var nu 5-1.

I slutet fick Robinson vara med i matchen också, då han gjorde någon räddning. Men annars var det inget snack om saken i den här matchen. Förhoppningsvis så är självförtroendet på topp nu och man kan känna att det trots allt går att göra mycket mål. Framförallt att fler än anfallarna kan göra mål. Som sagt, fyra olika målskyttar i en match är bra, riktigt bra.