Inför Spurs – Charlton

Kommer Spurs fortsätta vinna på White Hart Lane? Nästa motståndare är bottenlaget Charlton.

Tottenham lyckades vinna sin senaste match efter ett dramatiskt slut. Middlesbrough kvitterade med bara 10 minuter kvar att spela. Men Keane frälste Spurs med att göra 2-1 strax efter. Keane blev också skadad i slutet av matchen och kommer inte kunna vara med mot Charlton. En annan som inte kommer kunna vara med är Zokora som är avstängd i tre matcher efter det slagsmål som bröt ut mot Boro i slutminuterna. Ett slagsmål som kan straffa sig ännu mer då FA (engelska fotbollsförbundet) just nu utreder fallet och ska försöka hitta ett bra straff till respektive lag.

Charlton, som ligger näst sist i Premier League, vann också senast. De tog en fin seger mot Blackburn med 1-0.
Innan den matchen låg de sist, men tack vare de tre poäng de plockade klättrade de upp en position. Men de har nu en match mer spelad än Watford som ligger sist.
Noterbart är att Charlton släppt in mest mål i ligan, tillsammans med Fulham. De har fått plocka ut 23 bollar från eget nät. Samtidigt som de lyckats göra 12 mål. Det är ingen imponerande målskillnad. Men Tottenham är faktiskt inte mycket bättre. Spurs har släppt in tre mål mindre och gjort tre fler mål. Fast i poäng skiljer det 10 poäng lagen emellan.

Charlton bortaspel har varit riktigt uselt den här säsongen. På åtta bortmatcher har de endast plockat hem ett poäng. Sen har de sju förluster. De har också bara lyckats göra sex mål på bortaplan och släppt in hela 16.

Tottenham, som nu ligger tia, har däremot ett fint hemmafacit. På åtta matcher på White Hart Lane har de vunnit sex, spelat en lika och har en förlust. Samtidigt har de gjort 12 mål och släppt in sex bollar bakom Paul Robinson.

Charlton har, trots den svaga ligaplaceringen, några intressanta spelare som det gäller att hålla ett öga på. På topp har de både Darren och Marcus Bent som är livsfarliga, även Jimmy Floyd Hasselbaink. På mitten finns dansken Dennis Rommedahl och den ständigt duktiga Matt Holland. En annan bekant på mittfältet är Andy Reid som börjat hitta rätt i Charlton. Gissa om han revanschsugen på sitt gamla lag. I backlinjen finns Hermann Hreidarsson, Talal El Karkouri och förre Liverpoolspelaren Djimi Traoré.

I Tottenham kommer som sagt varken Zokora eller Keane vara med. Davids, Gardner Jenas och Mido är inte heller tillgängliga för spel på grund av skador, förutom Zokora som är avstängd. Ghaly är dock tillbaka efter sin avstängning som han nu avtjänat.
Ekotto fanns inte ens med på bänken mot Boro och det sägs nu att han åtalats för misshandel efter något som hände 2005 i Frankrike. Därför kommer vi nog få se Lee på vänsterbacken än en gång.

På topp blir det alltså Defoe och Berbatov då de andra forwarderna inte kan delta den här matchen. Frågan är vem som gör backup på bänken till dessa herrar. Lee Barnard eller Andrew Barcham, eller kanske Tomas Pekhart?

En trolig matchbild kommer se ut som så att Spurs för spelet. För på hemmaplan har de faktiskt spelat riktigt bra stundtals, och med Berbatov i form gör han hela laget bra. Defoe har också varit bra, men har haft otur med avsluten. Kanske kan det släppa nu? Inte för att man ska underskatta Charlton, men det här är en måstematch för att hänga på i toppen. Fast vi får inte glömma att det är derby och då kan allt och lite till hända. Och vi får inte glömma att de har Andy Reid…

Matchen sänds klockan 16.00 svensk tid på lördag och kommer sändas på kanalen Canal + MIX.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – T Huddlestone – T Tainio – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Charlton (4-5-1):

S Carson
L Young – T El Karkouri – H Hreidarsson – D Traoré
D Rommedahl – B Hughes – A Reid – M Holland – D Ambrose
D Bent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.