Hur går det för Postiga?

Postiga hade inget lyckat år i Tottenham. Men han vann några hjärtan ändå, och en av dem var mitt. Så här går det för Helder Postiga nu.

Postiga, eller Hélder Manuel Marques Postiga som är hans fullständiga namn, gjorde som sagt ingen större succé för Tottenham. Med sina två mål, mot Manchester City i cupen och Liverpool i ligan, fick han inget fortsatt förtroende. Trots att Postiga inför säsongen skrev på ett femårskontrakt. Fast även att det gick trögt för portugisen så var det en del som blev svaga för Postiga, och jag var en av dem.

Efter säsongen byttes han tillbaka till sin gamla klubb, Porto. Istället fick Spurs Pedro Mendes som inte heller gjorde någon dundersuccé i Tottenham och som nu spelar för Portsmouth.

Säsongen efter den i Tottenham, då han kom tillbaka till Porto blev inte heller något att jubla åt. I alla fall inte om man kollar hans målfacit. På 26 matcher blev det bara tre mål, under två säsonger. Då kände Porto att den bästa lösningen vore att låna ut honom för att låta honom utvecklas. Därför blev han utlånad till franska Saint-Étienne (Zokoras gamla klubb) där han spelade åtta matcher och gjorde tre mål. Ingen målskytt där heller, och inte heller den speltid han hade räknat med.

Men till den här säsongen verkar Postiga äntligen levt upp till de förväntningar han haft på sig. På elva matcher i ligan har han stänkt in hela åtta mål, och toppar därmed skytteligan i den portugisiska ligan. Laget Porto toppar också ligan, och en stor anledning till just det är Postiga.Han har startat 10 matcher, och spelat 90 minuter i fem av dem tillfällena. Så Postiga verkar numera hitta rätt och sätter sina lägen.

I busligan har han bara skrapat på sig ett gult kort den här säsongen. Annat noterbart är att Postiga ofta gör första målet i matchen. Fem av de åtta mål han har gjort den här säsongen är det första målet i matchen.

Ikväll (onsdag) spelade Postiga hela matchen för Porto mot Arsenal. En match som slutade 0-0 efter ett passivt spel då båda lagen gick vidare till nästa steg i Champions League med ett oavgjort resultat. Hélder Postiga deltog hela matchen, men skapade egentligen ingen riktig het målchans och var därför inte nära att sänka Arsenal. Ricardo Quaresma däremot var nära två gånger, då han lyckades träffa stolpen två gånger om.

I landslaget har Postiga hunnit med 27 landskamper och gjort nio mål. Och visst minns ni hans match mot England? Då han hoppade in istället för Luis Figo och kvitterade i slutminuterna med ett nickmål. Inte blev det sämre då han chippade (!) in sin straff på straffläggningen. Trots den pressen han hade, att om han missade skulle Portugal åka ur.

Håll koll på nummer 23 i Portugal och Porto, Hélder Postiga verkar vara på gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.