Inför Spurs – Middlesbrough

Efter besvikelsen mot Arsenal i helgen så är det dags igen. Bara några dagar efter får Spurs chansen att revanschera sig – mot Middlesbrough.

Än en gång floppade Spurs rejält i ligan och fick storstryk mot Arsenal. En förlust med 3-0, där alla mål kanske inte skulle godkännas. Men om man kollar på matchbilden och viljan hos spelarna så är det ändå ett rättvist resultat och domarens insats gjorde ingen större skillnad. För den insats som ska ifrågasättas är Tottenhams.

Middlesbrough, eller Boro som de är kända för, förlorade också helgens match mot ett topplag. Det var Henrik Larssons nya klubb, Manchester United som blev för svåra och som vann med 2-1. Innan den matchen hade de lyckats kryssa mot både Villa och Pool.

Trots att Boro och Spurs är de enda lag som vunnit mot serietvåan Chelsea så ligger inget av lagen speciellt bra till. Tottenham ligger tolva med sex poäng upp till trean. Medan Boro ligger på femtonde plats med nio poäng upp till trean. De är inte bara jämna i poäng, även i målskillnad. Det är bara ett mål som skiljer. Och det är Tottenham som gjort ett mer.

Eftersom matchen spelas på White Hart Lane slipper jag gå in närmre på Tottenhams bortafacit som är riktigt pinsamt.
På hemmaplan har Spurs bara en förlust, en lika och resten segrar – det vill säga fem stycken. Målskillnaden är också okej då den ligger på 10-5. Det finns alltså lite glädjeämnen när man vet att det är hemmamatch.

Samtidigt för att höja tron på Spurs den här matchen kan man säga att Boro inte vunnit på bortaplan än. De har plockat lika många poäng borta som Tottenham gjort, tre stycken. Genom det kan man dra slutsatsen att detta är två lag som trivs på sina hemmaarenor och ingen annanstans för tillfället. Men någon gång vänder det ju alltid, frågan är när?

Trots dessa svaga placeringar finns det många klasslirare i lagen. I Tottenham känner vi till alla. Men i Boro går det att hitta en viss Stewart Downing som varit på väg till London länge nu. Andra spelare att hålla koll på är Jonathan Woodgate, Robert Huth och Jason Euell som samtliga är nyförvärv. Längst fram får vi se upp med Yakubu Aiyegbeni.

Den stora frågan om Tottenhams laguppställning är inte bara riktad mot vilka som ska starta på topp. Det handlar nu även om vänsterbackspositionen. Då Assou-Ekotto gjorde en svag match senast och verkar infinna sig i en liten formsvacka, kanske blir Lee ersättaren ett tag framöver. Han fick ju hoppa in senast mot Arsenal och gjorde det bra.

På topp kan vi nog räkna med att Defoe startar med Berbatov då Defoe känns lite hetare än Keane i dagsläget och gör mål på sina chanser. Fast det är hugget som stucket i den frågan, de presterar så olika hela tiden att det alltid handlar om fingertoppkänsla. Bara hoppas att Jol har rätt känsla den här gången.

Sen kan man undra om Zokora borde starta? Efter att han kom tillbaka från sin sjukdom har det inte gått att känna igen honom. Fast med Jenas och Davids borta får han troligen chansen igen. En annan intressant kombination skulle vara Tainio och Huddlestone.

Om man kollar på spelarmaterialet i respektive lag kan det bli en underhållande match. Men eftersom båda lagen saknar självförtroende kan det sluta hur som helst. Inte är det lättare att tippa matchen, men visst borde Spurs vinna då Boro har lika kasst bortaspel som Tottenham. Frågan är bara hur mycket matchen mot Arsenal sitter i skallen just nu? För med den inställningen senast kommer det här bli ruggigt svårt. Jag hoppas Jol har sagt vad som behövs och visar vart skåpet ska stå. Jag vill se krig och vilja på White Hart Lane!

Matchen börjar 21.00 svensk tid och andra halvlek sänds på Canal + sport 1. Alltså börjar sändningen där 21.45 med Spurs-supportern Anders Fredriksson som kommentator.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Middlesbrough (4-5-1):

M Schwarzer
S Parnaby – J Woodgate – R Huth – J Arca
G Mendieta – F Rochemback – J Euell – G Boateng – S Downing
Yakubu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.