Arsenal – Spurs 3-0

Ett känt citat är ”Behärska din vrede och du fattar rätt beslut”. Det var inget som domare Graham Poll gjorde, istället var det han ensam som såg till att Arsenal vann med 3-0. Själv känner jag bara denna vrede över hur Spurs motarbetas säsong efter säsong mot de mer etablerade lagen.

Förhoppningarna var stora på att Spurs skulle kunna rubba Arsenal fast redan i inledningen av matchen fick jag en oroväckande magkänsla att detta inte var Spurs dag. Redan i den 2:a minuten var Robin Van Persie framme och sköt farligt, men träffade egen spelare. Detta tryck fortsatte sedan i ytterligare i tio minuter och det var främst Fredrik Ljungberg som stod för farligheterna. Värst av allt var dock Van Persies dykning i den 8:e minuten när detta hopplösa skämt ständigt försöker filma till sig förmåner.

Spurs första chans kom i den 11:e minuten när Dimitar Berbatov tog sig förbi på vänsterkanten och spelade fram Steed Malbranque som tyvärr sköt utanför i bra läge. Bara två minuter senare friaspelades Berbatov, men vinkades felaktig av för offside. Redan då insåg jag vart sympatierna var riktade mot från de tre rättsskiparna.

I den 19:e minuten kom ledningsmålet sedan Emmanuel Adebayor blivit frispelad efter det att Berbatov förlorat en närkamp vid mittlinjen. Reprisen visade ingen självklar bild om han var offside eller inte, men han definitivt mer på fel än på rätt sida. Avslutet var snyggt och otagbart för Paul Robinson. Efter målet sjönk tyvärr Spurs alldeles för långt ner i planen och Arsenal fick både för mycket tid och utrymme att spela på och den bästa chansen till ett 2-0 mål hade Ljungberg när han kom fram till höger i straffområdet, men han valde att spela istället för att gå på eget avslut. Det som präglade Spurs spel resten av halvleken var väldigt många felpassningar då främst från ytterbackarna.

När vi väntade på halvlek kom domslutet som avgjorde hela matchen. Tomas Rosicky var på väg igenom, men Pascal Chimbonda träffar bollen perfekt med sin glidtackling. Rosicky snubblar sedan på bollen och dyker i bästa Hollywood-stil och domare Poll dömer helt felaktigt straff. Tydligen tittade han ut mot sin assisterande kollega och hur han kunde se denna fällning i den gröt av spelare är obegripligt. Gilberto Silva satte den stenhårt lågt till höger om Robinson som gick rätt, men hade ingen chans att nå den välplacerade straffen. Med böjda huvuden såg man den frustration som Spurs spelare kände. Ett underläge på 2-0 där båda målen var felaktiga.

Andra halvlek ska jag direkt påpeka att den var riktigt dålig. Jermaine Jenas kom in tillsammans med Young-Pyo Lee. Jenas visade direkt att han borde ha varit med från start. Spurs spel blev lite rörligare, men det berodde mycket på att Arsenal backade hem. Spurs chans att komma in i matchen kom i den 61:a minuten när just Jenas testade med ett hårt skott, returen gick rakt ut till Aaron Lennon som tyvärr inte kunde förvalta chansen. Sju minuterna senare bröt Jenas ett uppspel och fick en ny bra skottchans, men skottet gick högt över.

Med mindre än kvarten kvar visade denna Van Persie vilka fula medel han ständigt försöker använda sig av när han ska få med sig bollen. Visst var Spurs försvarsspel ganska tarvligt när vi inte kunde stoppa honom från varsin sida, men när Van Persie sedan märker att chansen håller på att gå upp i rök tog han med sig bollen med handen. Gult kort och frispark för Spurs skulle alla domare döma. Inte Graham Poll. Han dömde straff till Arsenal och det blev 3-0 med en ny välplacerad straff från Gilberto Silva.

Dessa så kallade experter både under sändning och folk i studion påstod att det var rättvist. Hur kan någon påstå detta sedan domarna ensamma såg till att Arsenal vann matchen? I rena målchanser var inget av lagen riktigt nära att näta och visst erkänner jag att Spurs har brister i sitt bortaspel och fortfarande har vi inte gjort ett enda spelmål, men idag fick vi ingen ärlig chans till detta.

Någon spelarkritik är väldigt svår att hitta. I Arsenal vill jag ändå plussa för Fredrik Ljungberg och i Spurs visade Jenas att han ska vara med från start på tisdag mot Middlesbrough och då tycker jag också att finnen Tainio ska petas för han var rent dålig. Väldigt mycket gnäll tycker ni säkert. Själv skiter jag i vilket! Just nu önskar jag bara tre saker och det är att Arsenal förlorar på onsdag mot Porto och att de bara kommer trea i gruppen för då får vi två chanser till revansch för ett sådant här dåligt lag hör inte hemma bland det sista sexton lagen i Champions League. Min andra och tredje önskan är att vi vinner på tisdag och att vi slipper denna hopplösa idiot till domare i fortsättning. Till sist ett råd till dig Graham Poll; Förändra sig kan ingen – men bättra sig kan alla.