Inför Arsenal – Spurs

Tre poäng och lika många mål framåt på sju bortamatcher imponerar knappast. När två av dem är straffar och ett är självmål drar det ner denna redan dystra statistik ännu mer och den oroar. Fast det finns framförallt tre saker som jag hittat och som pekar på att vi tar vår första vinst på bortaplan nu på lördag mot Arsenal på Emirates Stadium.

Någon klar bild över Londonderbyn under de senaste åren det har jag inte, men hittills har denna säsong sett riktigt bra ut. I nämnd ordning Fulham, West Ham och Chelsea har det givit sju av nio poäng där laget ståtar med två raka derbysegrar och fortsätter trenden vet vi alla hur många poäng som väntar. Jag har tidigare påtalat att traditionens makt är stark och därför är detta min första anledning till att chanserna är goda på lördag. Flera Arsenal-spelare har förklarat att de inte riktigt känt igen sig i denna nya omgivning runt sin nya arena och spelet har därför låst sig och detta har flera andra lag utnyttjat tidigare och det är något som Spurs nu också tänker ta till vara på.

Den andra anledningen till att jag tror på tre poäng är den fina moral som lager har visat på slutet speciellt när vi har kommit i underläge. Vändningen mot Wigan senast var ingen tillfällighet. I själva verket var det den fjärde raka matchen vi lyckades att plocka poäng sedan vi hamnat i ett 1-0-underläge. Mot Blackburn kvitterade vi och mot Port Vale och inte minst mot Chelsea vände Spurs underläge till seger. Förlusten mot Reading var det ju faktiskt Spurs som tog ledningen. På det sätt Spurs har visat hur spelarna genomfört dessa matcher tyder bara på att det finns kapacitet och en otrolig moral i laget.

Min tredje och sista anledning handlar helt och hållet om en enda spelare; Dimitar Berbatov. Vilken form han har visat på de två senaste matcherna. Denna skyttekung har nu börjat hitta rätt och börjar leverera. Berbatov tror jag blir tungan på vågen på lördag.

Leverera trepoängare har Arsenal däremot nästan glömt bort hur man gör. Laget kommer från två raka förluster och släpper in väldigt billiga mål. Något att också ha i åtanke är att resultaten gick Spurs väg i onsdagens Premier League-matcher. Sex av de sju lag som låg före Spurs i tabellen och som spelade lyckades bara ta två ynka poäng tillsammans. Sådant här gyllene läge att plocka in tre poäng på så många lag samtidigt får vi kanske inte mer under säsongen.

Hur laget kommer se ut är svårt att spekulera i. Varför ändra efter en så övertygande seger senast? Själv tror jag ändå att vi kommer få se några nya namn på mittfältet. Jermaine Jenas är troligtvis tillbaka från ett skadeuppehåll och mitt tips är att han petar antingen Tom Huddlestone eller Didier Zokora. Hos de liljevita saknas Mido, Paul Stalteri och Anthony Gardner. Ingen av dessa är givna i startelvan, så det bör inte inverka på vårt spel. Oro finns däremot att Ledley King missar matchen. Kaptenen har varit däckad av ett virus och legat nedbäddad. I Arsenal dras däremot backbjässen William Gallas med en lårsträckning. Annars är laget närapå intakt. Något resultat vågar jag mig inte på eftersom jag har varit en så usel tippare tidigare. Det enda som jag däremot är säker på att Dimitar Berbatov inte kommer lämna planen mållös på lördag. En match där Spurs kommer stå som segrare!

Arsenal (4-4-2):

J Lehmann
E Eboué – P Senderos – K Touré – G Clichy
F Ljungberg – Gilberto – C Fabregas – T Rosicky
T Henry – R Van Persie

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – S Malbranque
R Keane – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.