Tottenham byter Fulop mot Alnwick

Spurs fortsätter att knyta upp unga engelska spelare. Nästa i raden är 19-årige målvakten Ben Alnwick från Sunderland.

Enligt flera säkra källor är affären klar och i januari reser Ben Alnwick söderut för att konkurrera med Paul Robinson och Radek Cerny. I utbyte får Black Cats vår tredjemålvakt Marton Fulop och £1miljon. Ungraren är i nuläget på lån i Sunderland fram till och med januari, men övergången väntas bli permanent efter nyår.

Spurs har sedan länge haft ögonen på ynglingen från Northumberland. Alnwick debuterade som 18-åring för Sunderland i the Championship under våren 2005. När förstavalet Kelvin Davis sedermera skadade sig förra säsongen fick han chansen att debutera i Premier League. Talangen från norra England spelade klokt, lugnt och förtroendeingivande. Han åtnjöt beröm av både supportrar och ledare. Alnwick räddade exempelvis en straff slagen av Robbie Keane i mötet med Tottenham.

Alnwick blev för första gången uttagen till Englands U21-landslag i kvalmatchen mot Moldavien i sensomras. I och med försäljningen av Kelvin Davis till Southampton tilldelades Alnwick inför årets säsong tröja nummer 1. Trots detta har han petats av tränare Roy Keane. Istället är Darren Ward förstemålvakt och detta har medfört missnöje hos Alnwick som begärt en transfer. I januari anländer Alnwick till norra London för att ta upp kampen med England's Number One. En uppgift nog så svår.

THSS önskar Ben Alnwick hjärtligt välkommen till Tottenham Hotspur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.