Spurs – Wigan 3-1

Tottenham tar en fin skalp hemma på White Hart Lane. Wigan slogs tillbaka. Spurs åkte på ett baklängesmål, men replikerade med tre mål och THSS-medlemmarna på plats i London har stor anledning att fira ikväll!

Där satt den! Kombinationen White Hart Lane och THSS-medlemsresor kan bara resultera i tre poäng.

Spurs började matchen i högt tempo men när det inte gav något resultat kunde Wigan ta över initiativet och gjorde följaktligen 0-1 efter 24 minuter. Kvickfotade senegalesen Henri Camara kunde omarkerad tjonga in bollen på volley efter fint förspel av David Wright och Lee McCulloch. Wigan som har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna har väldigt bra form för tillfället och allt såg mörkt ut.

Men Spurs-Sverige är i stan och då kan inte laget förlora. I slutet på den första halvleken kunde Spurs avsluta på ett sätt som förmodligen gjorde att pauspilsnern smakade mumma. Först gjorde Jermain Defoe sitt tredje mål i ligan för säsongen med god hjälp av Dimitar Berbatov och Didier Zokora. För övrigt Defoes hundrade mål i Premier League. Grattis! Fansen fick vänta i 89 sekunder på att jubla igen då Berbatov fick göra sin andra balja i Premier League.

I andra halvlek spelade Tottenham bra fotboll med Aaron Lennon som ständigt orosmoment för Wiganförsvaret. Matchens stora behållning var just Lennon, Berbatov och Defoe. Paul Robinson gjorde en bra match idag och tog även ett och annat långskott. Vi genomförde matchen på ett strålande sätt, bitvis och nu gäller det att få med det på bortamatcherna också. Martin Jol fick ett bra kvitto på att arbetet ger resultat och att vi är ett starkt lag med ett offensivt och bra spel.

Vi har jobbat oss upp till en tiondeplats i tabellen och vi passerade bland annat Wigan idag. Min förhoppning är att vi faktiskt ska lyckas ta oss upp på en sjätteplats innan den tjocka damen sjunger. Det är i dagsläget inte mer än tre poäng kvar dit.

Nu väntar det rödvita laget från Dial Square i sitt nya bibliotek. De åkte rejält på pumpen igår mot Bolton Wanderers, förlust med 3-1 och vill säkert inte bjuda på några poäng i onödan mot oss.

Ni som tog mig på orden och satte en peng på 3-1 kan skicka ett PM så får ni mitt kontonummer för 20% av vinsten borde det vara värt?

Jag antar att det sjungs ganska friskt på någon pub i London just nu. Cheers mates! Job well done!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe (R Keane 82) – D Berbatov

Avbytare: R Cerny, Y-P Lee, E Davids, D Murphy.

Wigan (4-4-2):

C Kirkland
D Wright (F Hall 66) – E Boyce – M Jackson – L Baines
G Teale (E Heskey 28) – P Scharner – J Skoko – K Kilbane (D Cotterill 77)
H Camara – L McCulloch

Avbytare: M Pollitt, D Landzaat.

Målskyttar:
0-1 Henri Camara 25
1-1 Jermain Defoe 43
2-1 Dimitar Berbatov 44
3-1 Aaron Lennon 90

Varningar:
Emmerson Boyce 7
Leighton Baines 32
Emile Heskey 55
Didier Zokora 57
Michael Dawson 71
Josip Skoko 76

Domare: Mark Clattenburg

Publik: 35 205 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.