Inför Spurs – Wigan

På söndag bänkar sig 32 THSS-medlemmar på White Hart Lane för att bevittna Tottenham mot Wigan. Kan THSS bibehålla sin fina svit utan att förlora?

Spurs har gått fram som en slåttermaskin i UEFA-cupen och gett oss fans något att glädjas åt i höstmörkret. Vi är redan vidare i cupen och jag tror att vi kan gå långt.

Årets Premier League har varit både upp och ner. Den ena veckan vinner vi mot Chelsea och den andra veckan så förlorar vi mot Reading. Det går åt skogen så fort vi lämnar London för att ge oss ut på landsbygden.

Nu ska vi ta oss an Wigan Athletic från nordväst. Ett lag som blev professionellt så sent som 1976. Staden Wigan är mest berömt för sitt Rugby League-lag, Wigan Warriors som var riktigt stora under 80- och 90-talen. Sedan förra säsongen så har de även sitt fotbollslag i den högstaligan. Wigan var en av de riktigt stora överraskningarna förra säsongen med en slutlig tiondeplats och en finalplats i Ligacupen, där de fick storstryk med 0-4 mot Manchester United. De ligger även bra till den här säsongen. Wigan innehar för tillfället en niondeplacering och är faktiskt ett av ligans formstarkaste lag just nu. De har 13 poäng på de senaste fem matcherna.

Den svenske mittfältaren Andreas Johansson spelar i Wigan sedan ett par säsonger tillbaka. Han får dock inte mycket speltid utan spenderar mycket tid på bänken och läktaren. Vi kommer ihåg honom från mötet på White Hart lane förra året då han var ofin att göra mål på oss så att vi endast fick med oss en poäng från den drabbningen.

Vi ställer upp med ett starkt lag då läget i sjukstugan har ljusnat på sistone. Vår superfinne Teemu Tainio har kommit tillbaka och gjorde comeback i reservlaget med att göra två mål i en halvlek. Jag ser honom gärna från start på söndag.

Jag tror att vi ska ha en god chans att vinna den här matchen. Vi är starka på hemmaplan och på något sätt måste framgångarna i Europaspelet påverka spelarnas självförtroende. Jag vill se en klar seger där man inte behöver bita på naglarna de sista minuterna som vanligt när de liljevita är i farten. Jag tror att THSS ditresta supportrar kommer att sjunga Tottenham till en seger med 3-1. Teemu Tainio, Jermain Defoe och Ledley King gör målen.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L KIng – B Assou-Ekotto
A Lennon – D Zokora – T Tainio – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Wigan (4-4-2):

C Kirkland
E Boyce – A De Zeeuw – F Hall – S McMillan
L A Valencia – P Scharner – D Landzaat – K Kilbane
H Camara – S Todorov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.