Blackburn – Spurs 1-1

En kampfylld och småful tillställning där lagen delar på poängen. Rovers fick en smakstart genom ett praktfullt volleymål av Tugay. Därefter präglades matchen av tuffa närkamper och chansartat anfallsspel. I andra halvlek tilldömdes Spurs straff där Jermain Defoe kunde utjämna.

Svårt att sia om vi var värda mer än ett poäng, jag tycker nog vi borde ha fått med samtliga. Endast med tanke på att jag vill ha det och att Blackburn inte var värda tre, att sedan vi inte använder vårt material, vår vilja och ser till att döda denna match i 70-80 minuten är lite oroande. Nä, ett poäng var är kanske rättvist när jag fått lugna ner mig lite.

Trodde kanske vi skulle lyckas med att ta en pinne idag och även om tre hade varit oerhört tillfredställande så skulle jag nog ha nöjt mig med en poäng om jag blivit tillfrågad före matchstart. Det har dock inte vänt på bortaplan och kämpatakterna måste fram – inte bara på White Hart Lane!

Spurs rullade inte boll bra men hade ändå lite kontroll på matchen när rensning av King kom och Tugay fick en otrolig träff – 1-0 var ett faktum. Den ska Robinson inte ta för då blir vi av med honom till United också. Ytterligare en förlust på bortaplan skulle vara oerhört tung och jag är på något sätt glad att vi inte förlorade för det fanns ingen glöd på planen i många av de bruntröjade idag. Jol borde ha bytt tidigare och framförallt anorlunda.

Det började kännas olidligt jobbigt. Mido lyckas inte hitta rätt trots flera mycket vassa lägen och han måste helt enkelt sätta dit bollen om vi ska vinna matcher som denna. Dock var han enormt het idag och viljan fanns där. Han känns dock oerhört nära kort i närkamper hela tiden, vet inte om det är hans längd eller hans lite yviga spelstil, men han måste tagga ner lite samtidigt som han har kvar vilja – fokusera på spelet och lägga energin helt på avsluten.

Defoe spelar bra men att han sedan blir utbytt förstår jag inte, speciellt som vi skulle kunna spela med tre forwards på slutet. Mycket bra straff, den satt och kändes väl intränad.

Utvisningarna på Ghaly och Jol vet jag inte om jag kan hålla med om, men vi ska inte ens behöva hamna i det läget. Berbatov skulle ha fått komma in tidigare och sedan kunde vi ha gjort ytterligare ett byte, kanske Murphy eller Keane?

Vad som helst istället för Jols lite bistra kommentar efter matchen som löd: "As for the game it was always going to be tough and we did not make the most of the extra man so that was the most disappointing thing."

Jag trodde detta var hans jobb att just se till att utnyttja den extra spelaren vi hade under 30 minuter, just de tyngsta minuterna av en match, med ett psykologiskt straffmål i bonus dessutom!

Jol ska naturligtvis sitta kvar på sin post, och helst nere vid planen, men att försöka leta reda på en tränare i dagsläget och börja om från början skulle vara förödande för cuperna samt att det har visat sig vara bra i de flesta fall att vara envis och kämpa på med samma tränare i många år. Jag hoppas vi kan komma ur vinkelvolten på bortaplan och det var ändå bättre än mot Reading.

Blackburn (4-4-2):

B Friedel
B Emerton – A Ooijer – S Henchoz – M Gray
D Bentley (S Peter 85) – B Savage – Tugay – M G Pedersen
S Nonda (A Mokoena 65) – B McCarthy (J Jeffers 87)

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
H Ghaly – D Zokora – T Huddlestone – E Davids (S Malbranque 46)
J Defoe (D Berbatov 83) – Mido

Målskyttar:
1-0 Tugay Kerimoglü 23
1-1 Jermain Defoe 62 straff

Varningar:
Mido 26

Utvisningar:
Tugay Kerimoglü 60
Hossam Ghaly 90

Domare: Phil Dowd

Publik: 18 083 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.