Inför Blackburn – Spurs

"Arte Et Labore," vilket kan tydas ungefär "skicklighet och arbete". Tycker det är grymt trevligt med latinska ordspråk på klubbmärken. Det är tyvärr en utdöende släkte. Hoppas att den kan få en renässans som mycket annat. Något som vi dock får hoppas på är att Blackburn håller i sitt nuvarande spel.

Vi behöver dock göra allt för att ändra vår nolla i bortavinststatistiken – det blir ingen Europaplats med den, så enkelt är det och det bör spelarna visa på söndag på Ewood Park. Tre poäng, inget annat gäller. Vi har en liten fördel med fem utan förlust mot Rovers i Premier League. Dock två gjorda mål hittills på bortaplan vill jag inte ens kommentera.

Det finns dessvärre inte några lätta matcher för Spurs i årets Premier League. Det har i och för sig inte funnits det på ett flertal år. Men jag tror inte att vi innerst inne känner oss trygga i att komma förbi någon av big four eller top four. Vi var nära förra året – går väl knappt att komma närmare, men denna säsong har vi nog en för ojämn målskörd för att lyckas.

För att kunna locka till sig de spelare som krävs för att hålla uppe i toppen så är det tyvärr Champions League som gäller. Jol har varit nära, frågan är dock hur länge till han får försöka. Det har sett riktigt bra ut stundtals, och sedan kommer en riktig plattmatch. Själv hoppas jag på kontinuitet men visst krävs det en Europaplats denna säsong också.

Och möjligen en finalplats i en av de interna cuperna. Jag tror vi inte har en spets för att hänga med de fyra men vi har en bredd som borde kunna ge oss möjligheten att gå för fullt i samtliga cuper, det negativa är att man med denna bredd inte är trygg mot någon motståndare – kanske man rent av är tryggast mot en riktig svår motståndare – Spurs verkar tycka så resultatmässigt sett.

För att få kontinuitet så måste vi kanske låta anfallet få arbetsro, men jag förstår Jol’s bekymmer och tryck på sig att låta flera få chansen när det inte blir resultat av det ena efter det andra försöket. Jag är osäker på vem av Keane och Defoe som ska starta, men det är de tu som slåss om den ena platsen. Frågan är dock om Berbatov och Mido slåss om den andra eller om det är så att dessa herrar ska mönstra mot Blackburn?

Blackburn har möjlighet att kliva upp på samma poäng som Tottenham vid vinst och detta kommer de att gå för fullt för tror jag. Målsnålt framåt och lagen har detta gemensamt.

Tittar vi på skadelistan så kommer vi inte ha det starkaste laget på planen. Mido som jag var inne på kommer kanske inte ens till start och Gardner lär inte heller infinna sig i backlinjen. Lätt skadade Malbranque är en av få som kämpar trots motvind, samt kan göra det lilla extra. Lennon och Jennas är två till som gör det lilla extra men de kanske inte har viljan av stål jämt.

Blackburn är också drabbade av skador på nyckelspelare. Irrationella yttern Morten Gamst Pedersen, tuffe backen Lucas Neill, centertanken Jason Roberts och rivjärnet Steven Reid dras med ömmande lemmar. Mittbacken Zurab Khizanishvili är dessutom avstängd. Varning ska utfärdas för sydafrikanske måljägaren Benedict McCarthy som sett vassare ut än på länge efter sin övergång till Premier League.

Blackburn (4-4-2):

B Friedel
B Emerton – A Ooijer – S Henchoz – M Gray
D Bentley – A Mokoena – Tugay – S Peter
S Nonda – B McCarthy

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
H Ghaly – D Zokora – D Murphy – E Davids
D Berbatov – R Keane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.