Reading – Spurs 3-1

Efter den fantastiska insatsen mot Chelsea förra helgen var förväntningarna höga inför matchen mot Reading idag. Men trots att Spurs tog ledningen klarade man inte att följa upp insatsen i derbyt då hemmalaget utan större ansträngning vände matchen till en fullt rättvis 3-1-vinst.

Matchen började annars ganska bra för Spurs. Efter en avvaktande matchinledning utan några direkta målchanser tog Spurs över mer och mer och efter 23 minuters spel kom utdelningen. Berbatov tog hand om bollen utanför Readings straffområde, spelade ut bollen till Robbie Keane som på ett tillslag hittade djupledslöpande Hossam Ghaly inne i straffområdet. Readingförsvararen hängde inte med och fällde egyptiern som tilldömdes straff. Keane gjorde inget misstag och satte säkert 1-0.

Tyvärr var spelet som föregick straffen det enda som gladde denna eftermiddag. För efter målet svarade Spurs för den sämsta insatsen på mycket länge och efter att Reading mycket enkelt fått göra både ett och två mål innan pausvilan gick luften ur spelarna totalt.

1-1 kom i den 38:e minuten efter att vänsterbacken Nicky Shorey fått fritt skottläge från tjugo meter. Skottet såg ut att toucha Dawson men såg ändå inte helt otagbart ut. Därefter tog sig Berbatov till två hyfsade lägen men bulgaren fick inte till det någon av gångerna. Istället passade förre Arsenal-spelaren Steven Sidwell på att ge Reading ledningen precis innan paus då han utnyttjade slarv och passivitet i Spurs försvar. Målet var mycket billigt och satte sin prägel på resten av matchen.

Efter paus blev spelet sämre och sämre. Spurs slog bort massor av passningar, tog inga löpningar och verkade helt sakna viljan att vinna matchen, vilket var fruktansvärt frustrerande att se. Det enda laget skapade under halvlekens första halvtimma var en lös nick av Berbatov som Marcus Hahnemann i hemmalagets mål enkelt plockade ned.

I ett försök att förändra matchbilden bytte Jol ut Young-Pyo Lee och Didier Zokora till förmån för Tom Huddlestone och Jermain Defoe. Jol valde därmed att gå över till en 3-4-3 uppställning. Spelet i sig blev inte speciellt mycket bättre av bytena, däremot lyckades Defoe ta sig till ett par bra lägen. Närmast kom anfallaren när han till höger i straffområdet frispelades av Lennon. Tyvärr sköt Defoe något okoncentrerat i burgaveln.

I anfallet efter avgjorde Kevin Doyle matchen när han placerade bollen till vänster om Robinson. I slutet var inhopparen Leroy Lita nära att sätta 4-1 men anfallaren prickade stolpen. Även Deofe hade en boll i stolpen men anfallaren fick lämna planen mållös. Därmed slutade matchen 3-1, ett resultat som var helt rättvist.

Reading (4-5-1):

M Hahnemann
G Murty – I Sonko – I Ingimarsson – N Shorey
G Little (B Gunnarsson 85) – S Sidwell – J Harper – S Hunt (J Oster 80) – Ki-Hyeon (L Lita 75)
K Doyle

Avbytare: A Federici, A Bikey.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee (J Defoe 68) – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora (T Huddlestone 68) – HGhaly
R Keane – D Berbatov

Avbytare: R Cerny, D Murphy, R Ziegler.

Målskyttar:
0-1 Robbie Keane 24 straff
1-1 Nicky Shorey 38
2-1 Steven Sidwell 45
3-1 Kevin Doyle 79

Varningar:
Ki-Hyeon Seol 52
Jermaine Jenas 89

Domare: Rob Styles

Publik: 24 110 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.