Spurs – Slavia Praha 1-0

Helvita Spurs marscherar vidare i Europa. Kvällens hjälte blev Robbie Keane. Målet var irländarens första för säsongen och det tar oss vidare i UEFA-cupen.

Vi lyckades att ta oss vidare! Mer än vad jag trodde och måhända ett lyft för lagets självförtroende. Det ska väl sägas att matchen inte var den bästa i UEFA-cupens historia men vi gjorde vad som behövdes och är nu vidare i cupen. Det viktigaste i sådana här matcher är inte att stå för sprudlande fotboll utan att få motståndaren att lägga sig ner och dö av tristess. Förlåt Danny Blanchflower!

Slavia Praha kom till White Hart Lane för att ge oss en kamp om biljetten till gruppspelet i cupen. De hade några bra chanser men vi räddas av Paul Robinson och deras dåligt inställda sikte. Det tjeckiska laget visade upp ett bra försvarsspel och lämnar UEFA-cupen med äran i behåll. De hade dock dålig skärpa i sina avslut och deras anfallspel var fantasilöst och de lyckades inte förvalta sitt bollinnehav som de hade behövt.

Tottenham hade svårt att komma till avslut (endast två skott på mål) men i 79:e minuten fick Robbie Keane göra sitt första mål för säsongen. Skönt för honom och vansinnigt skönt för oss luttrade supportrar. Anfallspelet behöver skärpas till och jag är fortfarande orolig för ligaspelet.

Skadelistan påminde om inköpslistan som min fru skickar med mig när jag ska åka och storhandla, hur lång som helst. Det här kan bli ett problem om vi inte får ordning på den. Jag tror att en stor bidragande orsak till fjolårets placering har att göra med att vi hade de bästa spelarna på benen och om någon var skadad så var det sällan fler än en nyckelspelare i taget. Vi minns hur det stod till för några år sedan med fler folk i sjukstugan än på träningsplanen.

Nu ska vi in i gruppspelet i UEFA-cupen och förhoppningsvis ta oss vidare till vidare äventyr. Jag vill gärna se att laget får ta en promenad till troférummet för att ställa in en buckla där framåt våren.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – C Davenport – Y-P Lee
J Jenas – D Murphy (H Ghaly 70) – D Zokora – R Ziegler (T Tainio 61)
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, B Assou-Ekotto, P Ifil, C Lee, T Huddlestone.

Slavia Praha (4-5-1):

M Kozacik
M Krajcik – M Latka – M Suchy – D Hubacek
P Janda (S Vlcek 62) – L Jarolim – T Hrdlicka (D Kalivoda 73) – M Svec – D Svento
P Fort (T Necid 78)

Avbytare: J Divis, R Dosoudil, A Aracic, Rogerio Botelho.

Målskyttar:
1-0 Robbie Keane 79

Varningar:
Teemu Tainio 69
Martin Latka 70

Domare: Tommy Skjerven

Publik: 35 191 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.