Inför Spurs – Slavia Praha

Vi var många som hade väldigt höga förväntningar på den här säsongen. I stället för att hitta Tottenham bland topplagen får vi nu leta väldigt långt ner i tabellen för att hitta laget. Det vi behöver är ett bra cup-år.

Förra årets cup-äventyr gick om man säger så ganska fort med respass direkt mot Leicester City och Grimsby Town. Sist vi var ute i Europa, hösten 1999, så blev Kaiserslautern för svåra.

Nu har vi ändå en ledning med 1-0 i ryggen och förhoppningsvis räcker det. Jag är tyvärr inte alltför optimistisk när det gäller den här matchen. Slavia har visat fin form på sistone med en 4-0 vinst på bortaplan mot Viktoria Plzen. Jag är rädd att de kommer att göra ett mål för oss och då måste vi producera.

Vår form är under all kritik med endast två gjorda mål på sex ligamatcher. Samtidigt som spelet går på kryckor plågas Spurs av flera småskador. Anthony Gardner har bekymmer med sin höft, Paul Stalteri lider av smärtor i baksidan av låret och både Edgar Davids och Jermain Defoe plågas av ankelskador. Samtliga sägs vara tillbaka i spel i början av oktober. Dimitar Berbatov, Steed Malbranque och Aaron Lennon är borta en längre tid. Nu går det även rykten om att Ledley King är skadad.

Ja, säsongen har börjat bedrövligt men att vara Spurs- supporter härdar och vi har tålamod. Jag hoppas att fans och styrelse i London har tålamod med Martin Jol också. Om vi skulle ge oss in i managerbyteskarusellen som kännetecknat Spurs tills Jol kom, tror jag att vi skjuter oss i foten. Vi behöver kontinuitet och arbetsro för laget.

Om King är skadad så kliver förmodligen Calum Davenport in i hans ställe bredvid Michael Dawson. På topp skulle jag vilja se Mido och Robbie Keane. Jag hoppas mer än vad jag tror på en vinst på hemmaplan. Robbie Keane gör sitt första för säsongen och vi går vidare i cup-äventyret.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
J Jenas – D Zokora – T Huddlestone – T Tainio
R Keane – Mido

Slavia Praha (3-5-2):

M Kozacik
D Hubacek – M Latka – M Suchy
T Hrdlicka – L Jarolim – M Svec – P Janda – D Svento
S Vlcek – R Botelho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.