Inför Liverpool – Spurs

Kräftgången fortsätter med endast fyra poäng på fem matcher. Det finns dock något som är ännu värre. Målskörden. Två stycken är ingen siffra som imponerar därför famlar laget fortfarande i den där mörka tunneln som jag lovade att vi skulle hitta en väg ut ur efter matchen mot Fulham. Därför tror väl de flesta att jag är tillfälligt sinnesförvirrad om jag säger att jag tror att Spurs vinner på lördag.

Liverpool har precis som Spurs knappast rosat marknaden i inledningen fast man kunde se en viss förbättring i matchen mot Newcastle. En seger som borde varit betydligt större än de 2-0 som det slutade. Därför tror jag att den kräsna Liverpool-publiken räknar med att att Spurs blir en munsbit. Att de röda enkelt ska leverera en självklar trepoängare. Det är just i det läget som jag ser att det finns en chans för Spurs. Rensa skallen och fundera mindre på vad som är fel. Gå istället ut på planen och ha roligt utan att känna någon press. De senaste fyra åren har Spurs bara förlorat en match på Anfield Road och det var förra säsongen i januari när Harry Kewell nätade med matchens enda mål. En match där Spurs var minst lika bra och vi kan självklart inte glömma Erik Edmans drömmål härom året när vi nådde 2-2.

Det är när det brukar kännas som mest hopplöst det brukar vända och med en stark defensiv sedan Ledley King kom tillbaka i laget tror jag att det även kommer att lossna åt andra hållet. Nyckeln till att poängskörden ska öka är att målskyttet lossnar. Någon bra förklaring till varför målen plötsligt ska börja trilla in, det har jag inte. Däremot tror jag att det Spurs först och främst behöver är trygghet i sitt spel. Martin Jols främsta anledning till att han inte kunnat starta med samma startelva två raka matcher beror mycket på grund av skador och sena nyförvärv som han valt att satsa på och då är det svårare att hitta en kontinuitet i sitt spel oavsett hur duktiga och välbetalda de är. Därför hoppas jag att de elva som startade mot Fulham får en ny chans för då vet samtliga på plan vad som måste bli bättre än sist även om jag inte tror att Martin följer mina råd i det fallet.

Winston Churchill har sagt mycket som är bra. Ett av hans mer berömda citat har jag tagit till mig nämligen att ”Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt”. Därför tror jag att Spurs vinner med 3-1. Berbatov är ju den ende av våra forwards som har gjort mål, men hans skada tar längre tid att läka än beräknat. Vem av Defoe, Mido eller Keane som börjar på bänken återstår att se. Oavsett vem det blir av dem kommer denna frälsare in i andra halvlek vid ställningen 1-1 och blir tvåmålsskytt.

Liverpool (4-4-2):

J Reina
S Finnan – J Carragher – D Agger – F Aurelio
S Gerrard – M Sissoko – X Alonso – L Garcia
P Crouch – D Kuyt

Avbytare: J Dudek, S Hyypiä, B Zenden, J Pennant, C Bellamy.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
J Jenas – D Zokora – E Davids – T Tainio
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, A Gardner, Y-P Lee, T Huddlestone, J Defoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.