Inför Spurs – Everton

Nu på lördag tar vi emot ett klassiskt lag, på en klassisk tid och på en klassisk välkänd arena. Det är alltså upplagt för en riktigt trevlig match.

Everton är ett lag som vi har trivts riktigt bra att möta de senaste säsongerna. Vi har fyra raka vinster emot the Toffees. Den mest minnesvärda av dem måste vara 5-2 vinsten i januari 2005 då Dean Marney gjorde två mål.

Säsongen 2004-05 var Everton en av de riktigt stora överraskningarna då de slutade som fyra efter en mycket bra genomförd säsong. Det blev dock respass i Champions League-kvalet per omgående mot Villarreal för att sedan följas upp med storstryk mot Dynamo Bucuresti i UEFA-cupen. Ligaspelet under förra säsongen var en rejäl missräkning för Everton. De hade stora förhoppningar men säsongsstarten var olycklig. De kom dock igen och kunde till slut bokföra en elfteplats i ligan.

Till den här säsongen har man inhandlat Andy Johnson från Crystal Palace för den nätta summan av £8.6 miljoner. Han har under de senaste säsongerna öst in mål för Londonlaget och det var många som tyckte att Svennis skulle ha tagit med honom till VM istället för Theo Walcott. Han presenterade sig direkt med ett mål i premiären mot Watford, vilket var Evertons första premiärvinst i ligan sedan 1991. Den vinsten följdes sedan upp med 1-1 borta mot Blackburn Rovers.

Evertons viktigaste spelare i min bok är Johnson, Phil Neville, Tim Cahill, James Beattie och målvaktslånet från Manchester United, Tim Howard.

Simon Davies, en av mina gamla hjältar, har sedan förra säsongen sin arbetsplats på Goodison Park. Han gjorde en godkänd insats förra säsongen men har haft lite svårt att ta en plats i förstaelvan den här säsongen.

Spurs har startat ligan lite trevande. Att förlora mot Bolton Wanderers på Reebok Stadium är ingen skam men jag hade hoppats att vi skulle få med oss en pinne minst. Sheffield United var en munsbit fastän siffrorna borde ha varit större. Det som var positivt var bland annat att Dimitar Berbatov fick göra sitt första riktiga mål för oss.

Vi har en spelare på sjuklistan, tyvärr så är det Ledley King som har problem med brosket i knäet. Han är till förhoppningsvis tillbaka i mitten av september. Hans betydelse för laget behöver jag inte gå närmare in på.

Med laget i toppform ska vi vinna det här. Frågan är om Martin Jol lyckas med att få oss dit just nu. Försvaret har sett lite trögt ut och vi väntar fortfarande på en vänstermittfältare av hög klass.

Jag skulle vilja se en repris från Bill Nicholsons första match som manager 1958 då vi slog Everton med 10-4. Evertons spelare Jimmy Harris gjorde sig odödlig genom att förmodligen vara den ende spelaren som i toppfotboll gjort ett hat-trick där hans lag förlorat med sex mål.

Men det kanske är lite för optimistiskt. Jag nöjer mig med en vinst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.