Spurs – Sheffield United 2-0

Tottenham gör vad de ska och vi kan sova gott inatt. Keane och Lennon samt Jenas ska väl få lite plus i kanten. Och Edgar var inte helt Ruud heller.

Jaha, Zokora petad? Dock inget att oroa sig för förrän Jol har uttalat sig. Kan ligga mycket bakom detta förutom form och känningar, så spekulationerna får invänta sanningen. Det visar sig dock att vilja slår klass och det kan vara anledningen till vårt pigga mittfält. Det som dock gläder mig är Keane. Skulle förvåna mig mycket om han inte får samma status som andra spelare under åren då vi faktiskt vann titlar. Han är helt enkelt grym och skulle han vara engelsman så skulle han troligen ha varit en rutinerad landslagsman vid det här laget. Han har en grym rutin och sprudlar fortfarande av spelglädje. Samt att han spelar med hjärtat.

Spurs utklassar Sheffield i första halvlek. Och det är inte långt ifrån att Berbatov får lägga in den före 5:e minuten efter en genialisk cross av Keane. Presentationen för hemmapubliken skulle komma hela två minuter senare med en lika genialisk pass från Keane, men denna gång till Lennon, som vrider ut och in på skjortan och kallingarna på Chris Armstrong, innan han vänligt låter Berbatov putta in 1-0. Oj, vilken grej av Lennon. Honom ser vi inte skymten av efter denna säsong om vi inte tar oss till Champions League. Frågan är om han är kvar så länge…..

Keane fortsätter att glänsa, och nu jobbar han på mittfältet och skickar upp bollen, frågan är hur mycket han verkligen adresserar passningen, men den når Berbatov som får huvudet på den och Jenas kan ta den med sig och göra 2-0, helt kirurgiskt och smärtfritt.

Frågan man måste ställas sig trots det svaga motståndet; varför spelar vi såhär nu och inte mot Bolton? Hoppas det inte blir en sån där hemma-borta-säsong. Men matcher som denna ska man inte underskatta. Vi har att förlora poäng och Sheffield United är här för att förstöra så mycket de kan. De är dessutom nykomlingar och har längtat efter fullsatta arenor i London att visa sin talang på. En måstematch som måste tas omhand!

Sheffield hade egentligen inte någon farlighet, möjligen tack vare Davenports snygga täckning på övertid. I det stora hela har Robinson inte behövt få gräsfläckar!

58-42 % i bollinnehav till Tottenham efter första halvlek tyder på att vi inte spelar runt utan går fort på avslut, annars hade siffran varit betydligt mer till vår fördel.

Andra halvlek är en enda lång transportsträcka och lagen vill inte ha skador. Tottenham spelar säkert och United visar att de vill sträcka på lite nya ben. Lennon utmärker sig i andra och Spurs får visa vidare i ligan att de ska kriga då denna värdemätare känns bra i klunga av att "ta de sämsta lagen" med lätthet.

Bra spel, men visst borde det ha blivit 3-0 och jag kunde fått rätt i första införarartikeln.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – M Dawson – C Davenport – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – E Davids – T Tainio (D Zokora 69)
D Berbatov – R Keane (J Defoe 81)

Avbytare: R Cerny, A Gardner, P Stalteri.

Sheffield United (4-5-1):

P Kenny
L Bromby – D Sommeil (C Nade 60) – C Morgan – D Unsworth (N Montgomerie 60)
K Gillespie (A Quinn 79) – P Jagielka – M Tonge – C Armstrong – D Webber
A Akinbiyi

Avbytare: R Kozluk, M Leigertwood.

Målskyttar:
1-0 Dimitar Berbatov 7
2-0 Jermaine Jenas 17

Varningar:
Leigh Bromby 63

Domare: Peter Walton

Publik: 35 287 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.