Inför Spurs – Sheffield United

Första drabbningen på White Hart Lane och det är nykomlingen Sheffield United som är på besök. De tog en poäng av Liverpool och hade det inte varit för en tveksam straff så kanske de tagit alla tre. Heads up!

Frågan är hur Jol ställer sig till förändringar då Tottenham spelar första matchen på White Hart Lane efter ett ganska dåligt spel borta mot Bolton och redan nu börjar måste-matcherna dugga tätt inför att hänga med på Champions League-tåget, det som missades p.g.a. magsjuka i sista matchen av Premier League förra året mot West Ham.

Jermain Defoe ställer jag mig lite frågande till. Robbie Keane kom in i 60:e minuten och det är förståeligt p.g.a. av tidigare skada, men Defoe måste börja leverera. Han var det stora hoppet för Spurs under första delen av förra året, men föll tillbaka och sattes på bänken till förmån av Keane och Mido. Ska han ha en hårsmån av chans att sno platsen mot Keane så kan tillfällen som den igår inte falla så platt.

Alla vet vi att vi är starkare på White Hart Lane och jag skulle bli mycket förvånad om inte Tottenham kommer ur fajten mot Sheffield United med tre poäng och lika många gjorda mål. Vi måste vända trenden omgående och nykomlingarna måste få visa sig annars kan detta ta en ände med förskräckelse. Bolton kommer aldrig vara lättslaget hemma, men the Blades ska vi bara slå hemma, annars kommer denna säsong bli den längsta.

Sheffield United gjorde allt annat än en dålig start på sin återkomst till Premier League efter 12 år, och visst är det bekant med lag som precis har kommit upp/tillbaka till Premier League.

Att spela lika med Liverpool kommer troligen vara ett av deras bästa resultat om jag själv ska tippa deras säsong, men med tanke på hur Tottenham startade Bolton-matchen så kan mycket väl United få två bollar innan vi vaknar igen. Vi skulle ha haft ett dåligt genrep, så enkelt är det. Det svåra är att prestera när det väl gäller och denna regel måste vara skriven av Tottenham. Vi lyckas aldrig när det gäller, om jag tittar från 1992 och framåt samt struntar i Ligacupen. Ska Spurs vinna en plats till Champions League så ska denna match vinnas med 3-0, annars har vi inget där att göra. Domare dömer fel och bollen studsar konstigt, denna match kommer ej att vara annorlunda utan det gäller att ha marginaler. Varför rent av inte leda med fyra poäng till femteplatsen när sista omgången spelas i maj? Det är dags redan nu att börja tänka på vad tappade poäng kan betyda om ett knappt år!

Sheffield lär inte ändra sin startelva och Martin Jol tycktes, konstigt nog, vara hyfsat nöjd med sin, så där kan möjligen Keane komma in från start annars lär det vara samma folk om nu inte Ledley King skulle komma att bli frisk, vilket lär vara svårt.

3-0 eftersom jag tror att vi är så mycket bättre än vad vi egentligen är!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – M Dawson – C Davenport – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – E Davids
D Berbatov – R Keane

Avbytare: R Cerny, A Gardner, T Huddlestone, T Tainio, J Defoe.

Sheffield United (4-4-2):

P Kenny
D Geary – L Bromby – C Morgan – D Unsworth
P Ifill – P Jagielka – M Tonge – C Armstrong
R Hulse – D Webber

Avbytare: I Bennett, D Sommeil, M Leigertwood, A Akinbiyi, C Nade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.