Bolton – Spurs 2-0

Spurs inledde Premier League illa. Tottenham öppnade matchen sömnigt och föll på ett tveksamt domslut och taffligt försvarsagerande. Därefter vaknade Spurs och dominerade bollinnehavet, men spelarna hade förtvivlat svårt att ta sig förbi ett fysiskt ramstarkt Bolton.

0-2 i baken redan efter tretton minuter. Det blev sannerligen ingen rolig start på årets ligaspel. Visst saknades lagkapten King, men efter en försäsong utan förlust var förväntningarna på premiären mycket stora. Kanske var det just detta faktum som gjorde att Bolton kunde chocköppna med två snabba mål innan Spurs verkade inse att säsongen hade dragit igång.

Matchens första mål kom efter nio minuter och det var Boltons tunge anfallare Kevin Davies som helt omarkerad fick nicka in bollen bakom en chanslös Paul Robinson. Reprisen visade dock att Davies bevakare, Calum Davenport, ojust hölls tillbaka av en annan Boltonspelare. Tyvärr uppmärksammades inte förseelsen och hemmalaget tog därför ledningen.

Fyra minuter senare var det dags igen. En slarvig undanrensning hamnade framför fötterna på den rutinerade mittfältaren Ivan Campo som chansade och drog till från ungefär 35 meter. Spanjoren fick kalasträff och en något skymd Robinson reagerade sent och lyckades inte nå det hårda skottet.

Den tuffa starten till trots försökte Spurs komma tillbaka in i händelserna. Första målchansen i matchen fick Jermain Defoe i den 24:e minuten efter att Berbatov och Jenas kombinerat sig fram. Defoe lyckades dock inte överlista Jääskeläinen i Boltons mål. Hemmalaget var också nära att göra ytterligare ett mål innan halvtidsvilan när Speed tvingade Robinson till en fin parad.

I ett försök att få lite mer fart på spelet bytte Jol efter dryga timmens spel ut debutanten på det defensiva mittfältet, Didier Zokora, mot den på grund av skada bänkade Robbie Keane. Bytet fick viss effekt då anfallaren omedelbart spelade fram Berbatov till en bra chans. Den täta matchens sista riktigt heta läge hade Bolton och irrationelle yttern El Hadji Diouf, men Robinson stod sin vana trogen för en högst kvalificerad räddning, vilket innebar att 2-0 stod sig matchen ut.

Resultatet var förstås en stor besvikelse och tyvärr hade Spurs stora problem med Boltons fysiska och täta försvarsspel. Även hemmalagets fasta situationer var farliga och kunde ha resulterat i ytterligare något mål. Samtidigt ska det tilläggas att den olyckliga inledningen gjorde det möjligt för Bolton att försvara sig, vilket man är riktigt bra på. Med en bättre start kunde matchen också ha sett helt annorlunda ut. Förhoppningsvis får vi se prov på detta redan på tisdag då det är dags för hemmapremiär mot nykomlingarna Sheffield United.