Inför Bolton – Spurs

Så var det då äntligen dags för Premier League-premiär. Efter en lång sommar med VM-spel och segdragna transferrykten stundar nu istället en oerhört spännande säsongsupptakt. Hur bra är egentligen Tottenham Hotspur säsongen 06/07? En första ledtråd på denna fråga får vi på lördag kväll, klockan 18.15, då Martin Jol och hans mannar gästar Bolton Wanderers.

Under sommaren har det som alla vet skett ett par förändringar i spelartruppen. Den kanske mest uppmärksammade förändringen var att Manchester United lyckades locka till sig vår spelskicklige mittfältare Michael Carrick. Den 25-årige dirigenten var under säsongen som gick mycket framgångsrik, men trots det trodde nog de flesta att han skulle stanna och fortsätta vara en del av Tottenhams ljusa framtid. Nu blev det inte så. Men istället för att deppa över detta bör vi fokusera på de två stora spelare klubben värvat, två spelare som absolut kommer att finnas med i premiärelvan och som förhoppningsvis kommer att föra laget till nästa nivå.

Didier Zokora är spelaren som kommer att ersätta Carrick på det defensiva mittfältet. I Zokora, som spelade samtliga matcher för Elfenbenskusten i VM, får vi en defensivt skicklig bollvinnare som säkerligen kommer att ge de offensiva mittfältarna större utrymme än tidigare. Förmodligen kommer vi att få se ett mer balanserat mittfält med den 25-årige ivorianen i laget.

Även i anfallet finns en spännande förstärkning, nämligen den bulgariske storskytten Dimitar Berbatov. Den 25-årige anfallaren gjorde hela 21 mål på 34 matcher i Bundesliga förra säsongen och tippas allt jämt ligga med i toppen av skytteligan. Kanske har klubben äntligen hittat den storskytt man sökt efter. Berbatov har även gjort 31 mål på 50 landskamper så mycket talar för att han också kommer att lyckas på White Hart Lane.

Till matchen mot Bolton kommer som bekant inte skadade lagkaptenen Ledley King att finnas med. Ersätter gör sannolikt Calum Davenport. Även Robbie Keane, som missade Irlands landskamp i veckan, är tveksamt startande då han den senaste tiden gått skadad. Det finns dock en liten chans att han kan spela. Finska rivjärnet Teemu Tainio är en annan spelare som förmodligen ställs över på lördag på grund av skada.

Motståndarlaget Bolton har frågetecken för skadade trion Kevin Davies, Nicky Hunt och Quinton Fortune medan Ricardo Gardner, Henrik Pedersen, Joey O`Brien och Abdoulaye Faye inte kommer till spel. Trots det väntar en tuff premiär på Reebok Stadium, speciellt med tanke på att hemmalaget vunnit motsvarande match fyra år i rad. För att hitta en seger i ligaspelet tvingas vi titta tillbaka elva år till säsongen 95/96 då Spurs vann med 3-2.

Hur kommer då laget som ska ge oss en bra säsongsinledning att se ut? I mål är det naturligtvis inget snack om vem som ska stå. Paul Robinson är given. Framför honom kommer Jol troligen att hålla fast vid den, i de senaste träningsmatcherna, så framgångsrika backlinjen med Lee till höger och det spännande nyförvärvet Assou-Ekotto till vänster. Mellan dessa spelar givne Dawson med Davenport, ett mittbackspar som spelade tillsammans i genrepet. På mittfältet tar Zokora över som ”mittfältslibero”, medan Lennon, Jenas och Davids tar hand om de övriga tre platserna. Framåt startar Berbatov och Defoe. Förhoppningsvis hinner Keane också bli spelklar. Gör han det startar han högst troligt på bänken.

Till sist tippar jag att vi äntligen besegrar Bolton på Reebok Stadium. Matchen slutar 1-0 och Berbatov gör målet!

Troliga startelvor:

Bolton (4-5-1):

J Jääskeäinen
N Hunt – T Ben Haim – A Meite – J Fojut
S Giannakoupolos – I Campo – K Nolan – G Speed – E H Diouf
K Davies

Avbytare: A Al Habsi, J O'Brien, S Jamieson, I Tal, R Vaz Te.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – M Dawson – C Davenport – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – E Davids
D Berbatov – J Defoe

Avbytare: R Cerny, A Gardner, T Huddlestone, W Routledge, R Keane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.