Cerny stannar ytterligare två år

Spurs har kommit överens med Radek Cerny och Slavia Prag om en förlängning på målvaktens lån till Tottenham.

Ursprungligen var det tänkt att Cerny skulle spendera 18 månader på lån i Spurs, som back-up till Paul Robinson. Detta lån påbörjades under januari 2005, ungeför samtidigt som klubbens andra 18-månaderslån, Mido, inhämtades, och var alltså tänkt att gälla till innevarande säsongs slut.

Trots få matcher från start i Spurs har Cerny imponerat på klubben, medspelare och fans för sin professionella attityd och, när han väl fått chansen, visat att han är en ytterst kompetent målvakt.
Nu har då Spurs, Cerny och Cerny´s tjeckiska klubb, Slavia Prag, kommit överens om att förlänga lånet så det sträcker sig över säsongen 2007/08.

Detta är bra nyheter för Spurs, som skulle få det svårt att locka till sig en likvärdig målvakt med vetskapen om att Paul Robinson är den obestridliga förstakeepern i klubben. När Cerny väl lämnar klubben kan vi närmare bedömma om den nästa reservkeepern redan finns i klubben, eller om Comolli måste scouta marknaden efter alternativ.

Mitt tips är dock att Spurs redan har denne i klubben. Hans namn är David Button och är förstavalet i Englands U17-landslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.