Inför Spurs – West Bromwich

Så var det då dags för en ny viktig hemmamatch i jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen. För andra matchen i rad står ett Birminghamlag för motståndet då West Bromwich besöker White Hart Lane.

Trots den senaste tidens svajiga insatser där försvarsspelet inte varit lika stabilt som tidigare under året är det med tillförsikt man ser fram emot måndagens möte med bottenlaget West Bromwich. För efter de tveksamma insatserna mot Sunderland (1-1) och Wigan (2-2), har Spurs ändå besegrat Blackburn hemma efter att ha visat en väldigt hög moral, pressat Chelsea på Stamford Bridge så att till och med den arrogante Jose Mourinho delat ut beröm – en match där Spurs definitivt var värda poäng – samt tagit en stabil seger över Birmingham. En tillställning där laget gjorde en mycket stark andra halvlek. Tendensen är som synes ganska positiv inför hemmamatchen mot WBA.

Positivt är också att Spurs, historiskt sett har ett visst övertag på WBA. 26-14 är ställningen i inbördes möten genom åren och femton matcher har slutat med delad pott. Oavgjort blev det också senast lagen möttes i London då lagen i slutet av april förra året spelade 1-1. Målen gjordes då av ungraren Zoltan Gera och Robbie Keane.

En annans sak som talar för vinst är det faktum att gästerna endast lyckas vinna en match på bortaplan i årets ligaspel, samtidigt som Spurs bara förlorat en hemmamatch. Men utan en hundraprocentig insats spelar detta ingen större roll, vilket för övrigt matchen mot Sunderland visade. Därför krävs som sagt att hela laget gör ett stenhårt jobb.

Hur kommer då respektive manager formera sina lag? WBA:s manager, den före detta storspelaren Bryan Robson väntas formera laget efter en 4-3-3 uppställning som han använt i de senaste omgångarna. Blir det så väntas Jonathan Greening och Diomansy Kamara flankera Kevin Campell i anfallet.

I hemmalaget ser skadelistan inte speciellt bekymmersam ut då i stort sett alla spelare är tillgängliga. Den enda som definitivt är borta är Mounir El Hamdaoui, som ju knappast varit aktuell ändå. På officiella hemsidan rapporters att Lee Barnard och Andy Reid nu frisknat till, däremot har Anthony Gardner dragit på sig en förkylning som dock inte ska hindra honom från att finnas med på bänken. Därmed har Martin Jol angenäma problem.

Målet kommer som vanligt att vaktas av Paul Robinson. Framför honom lär vi få se en backlinje bestående av Kelly, som efter en darrig inledning senast i övrigt gjorde en mycket bra insats, Dawson, King och Lee. Så långt bör det väl inte finnas några frågetecken. Däremot är det en aning svårare att sia om hur mittfältet kommer att se ut. Carrick, Jenas och Davids kommer förmodligen att starta, även om den aggressive holländaren den senaste tiden verkat befinna sig en bit från toppformen. Kanske borde Danny Murphy ges en ordentlig chans. Den sista platsen på mittfältet bör väl gå till Lennon som var riktigt het under den andra halvleken senast och också svarade för sitt första mål för klubben. Detta samtidigt som den hårt jobbande finländaren Teemu Tainio också förtjänar en plats i startelvan.

I anfallet är Mido återigen redo för att starta matchen och lär så göra. Frågan är vem han får bredvid sig. Trots att Keane varit strålande sedan han fick chansen i höstas så känns det ändå som det lutar åt att Defoe får chansen. Speciellt med tanke på den fina insatsen vid förarbetet till Lennons ledningsmål i Birmingham. Oavsett vem det blir ska Spurs dock vinna matchen och ta ytterligare tre viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen. Tips: 3-1

Spurs (4-4-2):

P Robinson
S Kelly – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – E Davids
J Defoe – Mido

Avbytare: R Cerny, A Gardner, D Murphy, T Tainio, R Keane.

West Bromwich (4-3-3):

T Kuszczak
M Albrechtsen – C Davies – N Clement – P Robinson
J Inamoto – R Wallwork – J Kozak
D Kamara – K Campbell – J Greening

Avbytare: R Hoult, S Watson, Z Gera, N Kanu, N Ellington.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.